Piața imobiliară din Germania s-a prăbușit

Piața imobiliară din Germania s-a prăbușit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 ian 2023
Piața imobiliară din Germania a suferit o lovitură puternică în trimestrul al patrulea 2022, deoarece investitorii au renunțat la tranzacții din cauza creșterii costurilor de finanțare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Investițiile totale în sectorul proprietăților comerciale din țară au fost de numai 9,9 miliarde de euro în ultimele trei luni din 2022, o scădere de 50% față de media ultimilor cinci ani pentru această perioadă, potrivit unui raport publicat de unitatea imobiliară a BNP Paribas. Scăderea a fost provocată în mare parte de creșterea ratelor dobânzilor, slăbirea economiei și inflația record.
Terase și restaurante din Centrul Vechi al Capitalei, amendate CITEȘTE ȘI Terase și restaurante din Centrul Vechi al Capitalei, amendate
Înrăutățirea mediului macroeconomic a făcut ca multe tranzacții aflate în negociere să nu mai aibă loc, deoarece creșterea costurilor de finanțare a creat o prăpastie între așteptările de preț ale cumpărătorilor și vânzătorilor, a declarat Marcus Zorn, CEO al BNP Paribas Real Estate Germania, citat de Bloomberg. Tendința va continua probabil în prima jumătate din 2023, dar se va inversa în a doua jumătate a anului, crede CEO-ul.
 
O dinamică similară are loc pe piața imobiliară rezidențială, unde volumul tranzacțiilor pentru întregul an s-a prăbușit cu 74% față de 2021.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
piata imobilara
germania
tranzactii imobiliare