Proprietarul eMAG și OLX, interesat de achiziția diviziei de anunțuri a eBay

Proprietarul eMAG și OLX, interesat de achiziția diviziei de anunțuri a eBay
scris 26 mai 2020

Grupul sud-african Naspers, acționarul majoritar al eMAG și proprietar al OLX Online Services, este interesat de preluarea diviziei de anunțuri a eBay, tranzacție estimată la peste 8 miliarde de dolari.

Naspers, care mai deține în România Fashion Days, Autovit și PayU, concurează cu grupul german de presă Axel Springer, compania norvegiană Adevinta, precum și cu un consorțiu format din fondurile de private equity Blackstone, Permira și Hellman & Friedman, potrivit Bloomberg, care citează persoane la curent cu situația.

eBay este așteptată să anunțe în această săptămână lista scurtă cu companiile selectate pentru continuarea negocierilor, au spus sursele menționate. Potrivit acestora, eBay ar putea încasa între 8 și 10 miliarde de dolari pentru divizia de anunțuri, eBay Classifieds Group, care a fost scoasă la vânzare la începutul acestui an.

AstraZeneca, cu operațiuni și în România, primește 1 miliard dolari pentru un vaccin împotriva Covid-19 CITEȘTE ȘI AstraZeneca, cu operațiuni și în România, primește 1 miliard dolari pentru un vaccin împotriva Covid-19

Naspers este cel mai mare grup de e-comerț și media din Africa de Sud și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie la nivel global. Grupul controlează, prin intermediul companiei Prosus, 80,1% din acțiunile eMAG, cel mai mare retailer online din România, restul acțiunilor revenind omului de afaceri Iulian Stanciu.

Grupul operează mai multe platforme de anunțuri online, printre care OLX și Avito, iar recent a transmis că este în căutare de achiziții pentru a-și crește portofoliul, cu un buget estimativ de circa 8 miliarde de dolari.

eBay Classifieds Group cuprinde mărcile BilBasen, DBA, 2dehands/2ememain, eBay Kleinanzeigen, Gumtree, Kijiji, Marktplaats.nl, mobile.de, Motors.co.uk și Vivanuncios, cu operațiuni în peste 1.000 de orașe.

viewscnt
Afla mai multe despre
naspers
ebay classifieds
divizia anunturi ebay
oferta preluare
axel springer
blackstone
adevinta