Rival al Digi în Spania trece la concedieri

Rival al Digi în Spania trece la concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2023

Compania spaniolă Telefonica, rival al Digi, va reduce numărul angajaților cu mai mult de 16%, deoarece încearcă să economisească costurile pentru a crește profitabilitatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sindicatele și compania au ajuns la un acord preliminar de reducere a 3.421 de locuri de muncă, potrivit Bloomberg. Dacă obiectivul nu este îndeplinit voluntar până pe 8 februarie, vor exista reduceri obligatorii de locuri de muncă.

Reducerea personalului face parte din planul Telefonica de a-și crește profiturile în următorii trei ani, parțial printr-un program de reducere a costurilor cu 600 de milioane de euro anunțat în noiembrie.

Royal Match, lansat de un mic startup din Istanbul, a depășit deja Candy Crush CITEȘTE ȘI Royal Match, lansat de un mic startup din Istanbul, a depășit deja Candy Crush

Planul de concediere este pentru lucrătorii în vârstă de 55 de ani sau mai mult, iar cei care îl acceptă vor primi un procent din salariu până la 65 de ani. Cei de 55 de ani vor primi 68% din salariu până la vârsta de 63 de ani și 38% până la vârsta de 63 de ani. Lucrătorii mai în vârstă vor primi un procent mai mic.

De asemenea, compania a fost de acord să reducă programul de lucru săptămânal la 36 ore.

Sindicatele se vor întâlni din nou cu compania pe 28 decembrie.

Directorul executiv Jose Maria Alvarez-Pallete a redus personalul în Spania cu 27% de când a fost numit în 2016. Acest lucru a contribuit la costurile „unice” de restructurare ale companiei de peste 10 miliarde euro în ultimul deceniu, în mare parte legate de planurile de pensionare anticipată, potrivit analistului Berenberg Carl Murdock-Smith.

Justiția britanică: Inteligența artificială nu poate fi declarată ca inventatoare într-o cerere de brevet CITEȘTE ȘI Justiția britanică: Inteligența artificială nu poate fi declarată ca inventatoare într-o cerere de brevet

Structura acționariatului Telefonica este în evoluție, de când Saudi Telecom Co. a anunțat planurile de a achiziționa un pachet de 2,1 miliarde de euro în companie, în septembrie.

Guvernul Spaniei, care a deținut cândva compania și a vândut ultimele acțiuni Telefonica în 1999, va cumpăra până la 10% din acțiuni, a anunțat pe 19 decembrie. Miza, în valoare de până la 2 miliarde de euro, ar putea transforma guvernului în cel mai mare acționar al transportatorului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
telefonica
angajati
spania