România, printre economiile emergente vulnerabile la un război comercial

România, printre economiile emergente vulnerabile la un război comercial
scris 1 iun 2019

Filipine și Egipt sunt cele mai rezistente economii emergente la un posibil război comercial, în timp ce Mexicul este cea mai vulnerabilă din cauza exporturilor sale mari spre SUA, arată o analiză realizată de Bloomberg în rândul a 21 de economii emergente.

Printre economiile vulnerabile se regăsește și România (locul 17 din 21), alături de Chile, Africa de Sud, Croația și Mexic, scrie Agerpres.

Profitul băncilor din România se menține la niveluri record, însă randamentul este în scădere CITEȘTE ȘI Profitul băncilor din România se menține la niveluri record, însă randamentul este în scădere

Acest clasament a fost realizat pe baza unor indicatori precum: impactul războiului comercial (în funcție de ponderea exporturilor spre SUA și China raportată la PIB-ul nominal), pozițiile de cont curent, ratingul suveran și rezervele valutare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
economii vulnerabile
razboi comercial