Rusia își va reduce exporturile de țiței cu 500.000 de barili/zi în august

Rusia își va reduce exporturile de țiței cu 500.000 de barili/zi în august
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 iul 2023

Rusia își va reduce exporturile de țiței cu 500.000 de barili pe zi în august, “în încercarea de a menține echilibrul” pe piața mondială, potrivit vicepremierului Alexander Novak.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarația a fost făcută la scurt timp după ce Arabia Saudită, un aliat-cheie al Rusiei în cadrul grupului OPEC+, a anunțat că va continua să aplice o reducere voluntară a producției proprii de țiței, de 1 milion de barili pe zi, până la finele lunii viitoare.

"Rusia își va reduce în mod voluntar oferta de petrol în luna august, cu 500.000 de barili pe zi, prin reducerea exporturilor sale cu această cantitate pe piețele globale", a declarat Novak luni, citat de Bloomberg. Reducerea va fi operată “în cadrul eforturilor de a se asigura că piața petrolieră rămâne echilibrată”, a precizat vicepremierul rus.

Inflația evoluează în mod diferit în Europa: a crescut la 6,8% în Germania, dar a scăzut la 1,6% în Spania CITEȘTE ȘI Inflația evoluează în mod diferit în Europa: a crescut la 6,8% în Germania, dar a scăzut la 1,6% în Spania

În timp ce anunțul de luni privește exporturile de petrol, Rusia s-a angajat, la începutul anului, să își reducă producția de țiței cu 500.000 de barili pe zi față de nivelul de referință din februarie și să mențină acest nivel până în 2024.

Petrolul Brent se aprecia cu 0,95% pe bursa ICE Futures de la Londra în jurul orei 13:40 (ora României), la 76,12 dolari/baril. Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) se tranzacționa la 71,33 dolari/baril, în creștere cu circa 1,1% față de referința de vineri.

Cotațiile petrolului au înregistrat prima creștere lunară de la începutul anului în iunie, însă au încheiat trimestrul al doilea cu un declin de peste 6%, pe fondul îngrijorărilor legate de activitatea economică globală slabă și de cererea de combustibil.

Prețurile “aurului negru” au scăzut pentru al patrulea trimestru consecutiv.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
rusia
reducere exporturi petrol rusia
exporturi titei