Rusia va menține cota la exportul de cereale, după încă o recoltă majoră

Rusia va menține cota la exportul de cereale, după încă o recoltă majoră
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2023

Rusia caută să mențină cota sezonieră la exportul de cereale la un nivel ridicat, ceea ce probabil nu va afecta livrările, după încă o recoltă majoră de grâu, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Probabil va fi stabilită o cotă la exportul de cereale de 24 milioane de tone în a doua jumătate a sezonului, din 15 februarie și până la finalul lunii iunie, a anunțat agenția rusă de presă Interfax, citând declarația adjunctului ministrului Agriculturii, Oksana Lut. Nivelul cotei pentru grâu nu a fost specificat, scrie Agerpres.

Revolut numește un român ca director financiar CITEȘTE ȘI Revolut numește un român ca director financiar

"Nivelul cotei la exportul de cereale este destul de generoasă", ceea ce înseamnă că probabil nu va limita exporturile, a apreciat Dmitry Rylko, directorul firmei ruse de consultanță IKAR.

În timp ce Rusia a folosit anterior cotele la export pentru cereale pentru a majora livrările interne, Kremlinul imită plafonul introdus pentru 2022, ceea ce înseamnă că va fi un impact redus pe piețele globale. Evoluțiile reflectă o altă o recoltă majoră pentru țara care și-a consolidat poziția de principal furnizor mondial de grâu după invadarea Ucrainei.

Războiul declanșat de Rusia - inclusiv blocada și bombardarea porturilor - a împiedicat exporturile ucrainene de produse alimentare. În contrast, traderii ruși au depășit dificultățile financiare și logistice, reușind să facă livrări record.

Interfax a precizat că în cota la exportul de cereale sunt incluse și livrările din teritoriile ucrainene ocupate de forțele ruse.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
cereale