SoftBank discută cu potențiali investitori despre listarea Arm. IPO-ul, anticipat în septembrie, poate fi cel mai mare din acest an

SoftBank discută cu potențiali investitori despre listarea Arm. IPO-ul, anticipat în septembrie, poate fi cel mai mare din acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 mai 2023
SoftBank a început să testeze apetitul investitorilor pentru o ofertă publică inițială a designerului britanic de cipuri Arm, care ar putea atrage până la 10 miliarde de dolari, au declarat sursele Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Conglomeratul japonez ar putea da startul listării la New York în septembrie, au declarat sursele. Oferta publică inițială ar putea fi cea mai mare la nivel global din acest an, arată datele compilate de Bloomberg.
Isărescu: Unele scăderi ale prețurilor alimentelor vor apărea. În 1976, intrai în SUA la un restaurant McDonalds cu un dolar și după ce-ți luai un BigMac, un suc și o plăcintă cu cireșe, mai rămâneai cu 20-30 de cenți CITEȘTE ȘI Isărescu: Unele scăderi ale prețurilor alimentelor vor apărea. În 1976, intrai în SUA la un restaurant McDonalds cu un dolar și după ce-ți luai un BigMac, un suc și o plăcintă cu cireșe, mai rămâneai cu 20-30 de cenți

Arm a depus luna trecută o cerere confidențială pentru listarea în SUA. Deciziile finale cu privire la mărimea și momentul IPO-ului vor fi luate în funcție de condițiile de pe piețe, spun persoane apropiate situației. 

Fondatorul SoftBank, Masayoshi Son, a declarat că speră ca oferta publică inițială a Arm să fie cea mai mare realizată vreodată de o companie de cipuri. Băncile au evaluat Arm între 30 de miliarde de dolari și 70 de miliarde de dolari, un interval larg care reflectă provocările legate de volatilitatea acțiunilor din domeniul semiconductorilor.
 
Anterior, Nvidia a încercat să cumpere Arm de la Softbank, tranzacție agreată în 2020. Grupul nipon și Nvidia au abandonat anul trecut ideea celei mai mari tranzacții din industria microprocesoarelor, astfel că dezvoltatorul britanic Arm nu a mai fost vândut. Tranzacția cu Nvidia se ridica șa 40 miliarde dolari. Autoritățile din domeniul concurenței din SUA și Europa au avut obiecții serioase, ceea cea a dus la abanonarea tranzacției.
viewscnt
Afla mai multe despre
arm
softbank
ipo
nvidia
cipuri