Proprietarul Pepco vinde Mattress Firm, cel mai mare retailer de saltele din SUA

Proprietarul Pepco vinde Mattress Firm, cel mai mare retailer de saltele din SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 mai 2023

Holdingul sud-african Steinhoff International, printre cei mai mari retaileri de mobilă și îmbrăcăminte din lume, prezent în România cu lanțul de magazine Pepco, a ajuns la un acord pentru vânzarea Mattress Firm, cel mai mare retailer de saltele din SUA, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 4 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cumpărătorul este producătorul american de saltele și așternuturi Tempur Sealy International, care a agreat să plătească aproximativ 2,7 miliarde de dolari în numerar și 1,3 miliarde de dolari în acțiuni proprii în schimbul Mattress Firm.

Steinhoff International, care deține o participație de 50,1% din Mattress Firm, va controla, indirect, un pachet de 7,5% din acțiunile companiei combinate.

FOTO Lanțul hotelier Ascott intră în România CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul hotelier Ascott intră în România

Tranzacția va uni două mărci bine cunoscute, într-un moment în care consumatorii își reduc cheltuielile cu articolele de mobilier, notează Bloomberg.

Mattress Firm, cel mai mare retailer specializat în saltele din SUA, cu peste 2.300 de magazine în 49 de state, va opera ca o unitate de afaceri separată în cadrul Tempur Sealy. Compania combinată va avea aproximativ 3.000 de puncte de vânzare cu amănuntul la nivel global, 71 de unități de producție și peste 21.000 de angajați.

Steinhoff a cumpărat Mattress Firm pentru 3,8 miliarde de dolari în 2016, în plină perioadă de extindere internațională. În ultimii ani, holdingul a vândut acțiuni la mai multe dintre unitățile sale pentru a-și plăti datoriile, pe măsură ce încearcă să se redreseze după un scandal de fraudă contabilă.

Holdingul sud-african, care controlează, printre altele, lanțurile de magazine Pepkor și Pepco, ultimul prezent și în România, a pierdut peste 90% din valoarea de piață în 2017, pe fondul unui scandal contabil care a luat amploare în ultima parte a anului și care a dus la demisia directorului general, suspectat, alături de alți foști angajați, că ar fi “umflat” veniturile unor subsidiare în registrele contabile.

Pe fondul deprecierii acțiunilor și al lichidităților reduse, Steinhoff a anunțat, ulterior, că analizează vânzarea unor active de cel puțin 1 miliard de euro și posibilitățile de recuperare a unor active din afara Africii de Sud, în valoare de 6 miliarde de euro.

Pe lista activelor vizate s-a aflat și lanțul european de magazine cu discount Pepco, grupul sud-african preferând, în cele din urmă, să listeze retailerul la bursa din Varșovia, operațiune prin care a atras 1 miliard de euro de la investitori.

Steinhoff deține 72,3% din acțiunile Pepco Group. Retailerul de produse cu discount a ajuns la o rețea de 402 de magazine în România la finele anului trecut.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
steinhoff international
pepco
magazine pepco romania
mattress firm
tempur sealy
scandal contabil