SoftBank începe listarea Arm, care ar urma să fie cea mai mare ofertă publică inițială din SUA în acest an

SoftBank începe listarea Arm, care ar urma să fie cea mai mare ofertă publică inițială din SUA în acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 aug 2023
Grupul nipon SoftBank dă startul listării Arm Holdings, care ar urma să fie cea mai mare ofertă publică inițială a anului din SUA, pariind pe faptul că producătorul de cipuri poate prospera în era inteligenței artificiale.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În documentația depusă la autoritățile de reglementare, Arm a precizat că oferta este condusă de Barclays, Goldman Sachs Group, JPMorgan și Mizuho Financial Group. 

Bundesbank se așteaptă la stagnarea economiei germane în trimestrul trei din 2023 CITEȘTE ȘI Bundesbank se așteaptă la stagnarea economiei germane în trimestrul trei din 2023

Un debut de succes al Arm ar reprezenta un mare câștig pentru fondatorul SoftBank, Masayoshi Son, al cărui Vision Fund a pierdut anul trecut suma record de 30 de miliarde de dolari. De asemenea, ar putea impulsiona piața IPO-urilor, potrivit Bloomberg.

Compania nu a dezvăluit în document termenii propuși pentru vânzarea de acțiuni, dar este estimat că țintește o evaluare de 60 până la 70 de miliarde de dolari.

În primăvară, Son declara că speră ca oferta publică inițială a Arm să fie cea mai mare realizată vreodată de o companie de cipuri. Băncile evaluau Arm între 30 de miliarde de dolari și 70 de miliarde de dolari, un interval larg care reflectă provocările legate de volatilitatea acțiunilor din domeniul semiconductorilor. 
 
Anterior, Nvidia a încercat să cumpere Arm de la Softbank, tranzacție agreată în 2020. Grupul nipon și Nvidia au abandonat anul trecut ideea celei mai mari tranzacții din industria microprocesoarelor, astfel că dezvoltatorul britanic Arm nu a mai fost vândut. Tranzacția cu Nvidia se ridica șa 40 miliarde dolari. Autoritățile din domeniul concurenței din SUA și Europa au avut obiecții serioase, ceea cea a dus la abanonarea tranzacției.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank
arm
listare
ipo arm
piata ipo