Spania ar putea introduce săptămâna de lucru de patru zile

Spania ar putea introduce săptămâna de lucru de patru zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2020

Guvernul spaniol ia în considerare scurtarea programului de muncă, precum și reducerea săptămânii de lucru la patru zile, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vicepremierul Pablo Iglesias, care este responsabil de drepturile sociale, a anunțat la postul public de televiziune RTVE că Executivul de la Madrid analizează o propunere privind scurtarea programului de muncă, pentru a stimula angajările, scrie Agerpres.

Ford amână lansarea SUV-ului Bronco din cauza problemelor logistice CITEȘTE ȘI Ford amână lansarea SUV-ului Bronco din cauza problemelor logistice

Declarația vine după ce, în urmă cu câteva zile, gigantul din domeniul bunurilor de larg consum Unilever anunța că va testa săptămâna de lucru la patru zile în Noua Zeelandă, pentru a spori productivitatea și bunăstarea angajaților.

Ideea scurtării programului de muncă se vehiculează pe plan global de câțiva ani, dar pandemia de coronavirus (COVID-19) și impactul ei asupra pieței muncii și bunăstării angajaților au dus la reevaluarea structurilor economice și sociale. În special, schemele de sprijinire a păstrării locurilor de muncă în timpul măsurilor de izolare au dus la creșterea solicitărilor pentru un sprijin mai accentuat acordat angajaților cu venituri scăzute sau celor din industriile vulnerabile.

Orice propunere privind modificarea programului de muncă în Spania va fi prezentată de Guvern conform cadrului de dialog social, după discuții cu grupurile din industrie și sindicate.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
program de lucru