Stada, care construiește o fabrică la Turda, a început discuțiile cu potențiali cumpărători

Stada, care construiește o fabrică la Turda, a început discuțiile cu potențiali cumpărători
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 apr 2024

Compania farmaceutică Stada, prezentă și în România, a început discuțiile cu potențiali cumpărători ai afacerii. Tranzacția ar evalua compania la aproximativ 8 miliarde de euro, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conducerea Stada a început săptămâna trecută o serie de întâlniri cu aproximativ 12 investitori, spun sursele publicației citate. Printre companiile interesate se numără Clayton Dubilier & Rice, CVC Capital și KKR.

CONFIRMARE Turcii schimbă denumirea Arctic Găești cu un alt brand CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Turcii schimbă denumirea Arctic Găești cu un alt brand

Discuțiile au loc în contextul unei analize a opțiunilor disponibile de către proprietarii Stada, Bain Capital și Cinven, care includ, de asemenea, un posibil IPO În pofida discuțiilor în curs, nu au fost luate decizii definitive cu privire la vânzare.

Inițial, proprietarii vizau o evaluare apropiată de 10 miliarde de euro. Cu toate acestea, așteptările din partea potențialilor cumpărători sugerează că o evaluare de peste 8 miliarde de euro ar putea fi mai fezabilă.

Într-o mișcare strategică de anul trecut, Stada a separat operațiunile din Rusia într-o entitate distinctă, o decizie influențată de sancțiunile impuse Rusiei din cauza războiului. Această separare este văzută ca un pas esențial pentru facilitarea vânzării companiei. Stada, prezentă în Europa, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific, a raportat anul trecut o creștere de 19% a profitului înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA), ajungând la 802 milioane de euro.

Stada construiește în România prima fabrică de medicamente dezvoltată de la zero, pe plan local, în ultimii 30 de ani. Proiectul de la Turda, județul Cluj, reprezintă o investiție de peste 50 de milioane de euro, finanțată parțial printr-un ajutor de stat.

Decizie rară: Comisia Europeană blochează o achiziție Booking CITEȘTE ȘI Decizie rară: Comisia Europeană blochează o achiziție Booking

Compania germană se așteaptă să își atingă obiectivul de a ajunge în Top 5  pe piața producătorilor de medicamente generice din România în 3-5 ani, a declarat recent Peter Goldschmidt, CEO-ul companiei.

Stada Arzneimittel este prezentă în aproximativ 120 de țări, cu aproximativ 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și peste 12.500 de angajați. În România, grupul Stada operează prin Stada M&D (operațiunile de vânzare produse farmaceutice) și Stada Hemofarm (laborator de testare produse farmaceutice și auditare calitate).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stada
turda
fabrica stada
vanzare stada