Proprietarii Stada angajează bănci pentru un eventual exit. Producătorul de medicamente, care construiește o fabrică la Turda, evaluat la peste 10 miliarde euro

Proprietarii Stada angajează bănci pentru un eventual exit. Producătorul de medicamente, care construiește o fabrică la Turda, evaluat la peste 10 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 oct 2023

Firmele de private equity Bain Capital și Cinven, principalii acționari ai producătorului german de medicamente Stada Arzneimittel, prezent și în România, au angajat mai multe bănci pentru a evalua opțiunile privind compania, inclusiv o eventuală vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cele două firme au apelat la Jefferies Financial Group, JPMorgan Chase, Morgan Stanley și Rothschild pentru a le ajuta să cântărească opțiunile pentru Stada, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Bain Capital și Cinven au achiziționat o participație majoritară în compania germană în 2017, într-o tranzacție de 5,3 miliarde de euro.

Proprietarul celui mai important grup de lux din lume, cel mai bogat european, este cercetat pentru posibilă spălare de bani. Afaceri cu un oligarh rus CITEȘTE ȘI Proprietarul celui mai important grup de lux din lume, cel mai bogat european, este cercetat pentru posibilă spălare de bani. Afaceri cu un oligarh rus

Firmele de investiții explorează acum o serie de opțiuni pentru Stada, printre care vânzarea parțială sau totală a acțiunilor deținute, sau lansarea unei oferte publice inițiale. Orice tranzacție potențială ar putea evalua compania la 10 miliarde de euro sau mai mult, au precizat sursele menționate.

Evaluarea Stada ar putea ajunge până la 15 miliarde de euro, potrivit informațiilor vehiculate recent în presa din Germania.

Stada construiește în România prima fabrică de medicamente dezvoltată de la zero, pe plan local, în ultimii 30 de ani. Proiectul de la Turda, județul Cluj, reprezintă o investiție de peste 50 de milioane de euro, finanțată parțial printr-un ajutor de stat.

Decizie rară: Comisia Europeană blochează o achiziție Booking CITEȘTE ȘI Decizie rară: Comisia Europeană blochează o achiziție Booking

Compania germană se așteaptă să își atingă obiectivul de a ajunge în Top 5  pe piața producătorilor de medicamente generice din România în 3-5 ani, a declarat recent Peter Goldschmidt, CEO-ul companiei.

Stada Arzneimittel este prezentă în aproximativ 120 de țări, cu aproximativ 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și peste 12.500 de angajați. În România, grupul Stada operează prin Stada M&D (operațiunile de vânzare produse farmaceutice) și Stada Hemofarm (laborator de testare produse farmaceutice și auditare calitate). 

viewscnt
Afla mai multe despre
stada
vanzare stada
fabrica medicamente stada turda