Stocurile de petrol din SUA, prima scădere în 6 săptămâni. Cotațiile reacționează pozitiv

Stocurile de petrol din SUA, prima scădere în 6 săptămâni. Cotațiile reacționează pozitiv
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 oct 2019

Stocurile americane de petrol au scăzut pentru prima dată în 6 săptămâni, surprinzând piețele care anticipau o nouă creștere. Datele suprinzătoare au sprijinit cotațiile, care sunt în creștere cu circa 1% față de marți, după un declin în parte a zilei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Potrivit datelor Administrației americane pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol ale SUA s-au redus cu 1,7 milioane de barili săptămâna trecută, deși analiștii intervievați de S&P Global Platts estimau o creștere de 4,7 milioane de barili.

Totodată, stocurile de benzină au avut o scădere 3,1 milioane de barili.

Petrolul Brent este în creștere cu 0,8%, tranzacționându-se la 60,2 dolari pe baril, iar petrolul american West Texas Intermediate este în ucare cu 1,25%, la 55,16 dolari/baril.

Petrolul a pierdut circa 17% de la vârful din luna aprilie, lovit printre altele de războiul comercial dintre SUA și China, care afectează perspectivele privind cererea de țiței, notează Bloomberg. 

FOTO Banca Angliei a prezentat noua bancnotă de 20 lire sterline CITEȘTE ȘI FOTO Banca Angliei a prezentat noua bancnotă de 20 lire sterline

"Anticipăm în continuare un tsunami pe partea de ofertă anul viitor. Dacă OPEC nu ar face nimic, stocurile globale ar crește", spune Bob McNally, președinte al Rapidan Energy Group, citat de Bloomberg.

Din cele mai recente declarații resie faptul că Organizația Țărilor exportatoare de Petrol (OPEC) ia în calcul reduceri suplimentare ale producției. Cartelul se va reuni la începutul lunii decembrie, iar problema unor acțiuni suplimenatare de sprijinire a cotațiilor ar putea fi dezbătută atunci.

Unii analiști sunt însă sceptici în legătură cu noi reduceri din partea OPEC și a aliaților.

"Ar fi dificil să faci membrii organizației să taie semnificativ mai mult, în special dacă anumiți membri nu își aduc contribuția", se arată într-o notă a băncii ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
stocuri
stocuri petrol sua
opec
eia
sua-china
cotatii petrol
pret petrol
brent