SUA: Galonul de benzină a ajuns la trei dolari din cauza opririi oleoductelor Colonial

SUA: Galonul de benzină a ajuns la trei dolari din cauza opririi oleoductelor Colonial
scris 13 mai 2021

Pentru prima dată în ultimii șase ani, prețul mediu la benzină în SUA a ajuns miercuri la trei dolari galonul (un galon este echivalent cu 3,785 litri n.r.), pe fondul problemelor în aprovizionarea cu combustibil în sudul și estul SUA, în condițiile în care activitatea firmei Colonial Pipeline rămâne paralizată din cauza unui atac cibernetic, transmite Bloomberg.

Începând de vinerea trecută, firma Colonial Pipeline și-a închis rețeaua de oleoducte cu o lungime de 8.850 de kilometri care este utilizată pentru a transporta carburanți, inclusiv benzină, motorină și combustibil pentru avioane, în ideea de a-și proteja sistemele informatice, scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Potrivit datelor furnizate de asociația automobiliștilor americani (AAA), miercuri, prețul mediu la nivel național de comercializare a benzinei a urcat până la 3,008 dolari galonul. În paralel, automobiliștii panicați au luat cu asalt benzinăriile în mai multe state, astfel că în unele localități din statele Carolina de Sud, Florida și Carolina de Nord, peste 70% din benzinării au declarat că au rămas fără benzină.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Colonial Pipeline, unul dintre cei mai mari distribuitori de carburanți din SUA, conectează rafinăriile din zona Golfului Mexic cu centrele urbane din Atlanta și până în New York. Într-o zi normală compania transportă 2,5 milioane de barili (105 milioane de galoane) de combustibili, o cantitate care depășește întregul consum al Germaniei.

Chiar dacă întreaga rețea de conducte a firmei Colonial ar fi repusă în funcțiune ar fi nevoie de aproximativ două săptămâni pentru ca benzină depozitată în zona Houston să ajungă la benzinăriile de pe coasta de est a SUA. În cazul motorinei și combustibilului pentru avioane, durata tranzitului este chiar mai mare, aproximativ 19 zile, pentru că au o densitate mai mare și se mișcă mai greu.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
pret
sua