SUA intenționează să restricționeze importurile de automobile inteligente chinezești

SUA intenționează să restricționeze importurile de automobile inteligente chinezești
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2024

Administrația Biden analizează posibilitatea de a restricționa importurile de automobile inteligente chinezești și componente asociate, pe fondul îngrijorărilor americanilor cu privire la securitatea datelor, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor, măsurile ar urma să se aplice automobilelor electrice și componentelor care provin din China, indiferent unde a avut loc asamblarea finală, pentru a împiedica producătorii chinezi să introducă automobile și componente pe piața americană via terțe țări, precum Mexic. Este posibil ca măsurile să se aplice și altor țări pentru care SUA are îngrijorări cu privire la securitatea datelor. Sursele precizează că administrația Biden este îngrijorată că aplicarea doar de tarife vamale nu va rezolva complet această îngrijorare, scrie Agerpres.

FOTO Lidl retrage de la vânzare un produs și dă banii înapoi CITEȘTE ȘI FOTO Lidl retrage de la vânzare un produs și dă banii înapoi

Potrivit Bloomberg, oficialii americani sunt îngrijorați în mod deosebit de volumele mari de date colectate de așa numitele “smart cars” (-automobile inteligente-nr.), care includ atât automobilele electrice cât și alte tipuri de vehicule conectate sau autonome. Multe din automobilele actuale, atât cele care sunt echipate cu un motor cu ardere internă cât și cele electrice, sunt echipate cu modemuri care le conectează la Internet, ceea ce le face ținte potențiale pentru operațiuni de hacking.

Automobilele electrice colectează volume mari de informații cu privire la șoferii și împrejurimile lor, iar concurența intensă din industrie stimulează producătorii să echipeze automobilele cu senzori din ce în ce mai performanți și mai mulți precum și cu programe software de asistență a șoferului. Reglementările chineze cer producătorilor auto să stocheze și să proceseze în interiorul țării o mare parte din aceste date, o cerință care ar putea include și informații personale sensibile colectate de automobilele electrice, de la plăcuțele de înmatriculare și până la caracteristicile faciale.

Săptămâna trecută secretarul american al Comerțului, Gina Raimondo, și-a exprimat îngrijorarea că aceste date ar putea ajunge în mâinile Beijingului, menționând interdicția impusă de China pentru accesul automobilelor Tesla în apropierea de clădirile guvernamentale precum și pentru utilizarea lor de către personalul militar. “Nu poți conduce un automobil Tesla pe anumite părți din drumurile din China, din motive de securitate națională potrivit autorităților. Care sunt aceste îngrijorări cu privire la securitatea națională?”, a declarat recent Gina Raimondo la un eveniment organizat de Atlantic Council.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
masini
china