Directorul Societe Generale promite creștere după un an marcat de pariuri greșite

Directorul Societe Generale promite creștere după un an marcat de pariuri greșite
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2024

Societe Generale SA a promis că își va crește veniturile cu cel puțin 5% în acest an, după ce impactul pariurilor greșite cu privire la dobânzi va începe să se risipească iar directorul general Slawomir Krupa va simplifica banca franceză, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua țintă anunțată joi vine după ce banca franceză a raportat o scădere de 60% a profitului net în trimestrul patru al anului trecut, până la 430 milioane de euro, ca urmare a veniturilor slabe generate de operațiunile de retail banking din Franța. De asemenea, veniturile generate la nivel de grup au scăzut cu aproape 10% până la aproape șase miliarde de euro, scrie Agerpres.

Disney a început anul 2024 cu profituri peste așteptări, cu pierderi reduse în streaming CITEȘTE ȘI Disney a început anul 2024 cu profituri peste așteptări, cu pierderi reduse în streaming

Societe Generale a precizat că va returna acționarilor aproximativ un miliard de euro, adică echivalentul a 40% din profitul pe anul trecut. Este vorba de o sumă amplasată în zona inferioară a intervalului promis anterior de conducerea băncii franceze.

Pentru 2024, banca franceză mizează pe o creștere a veniturilor de cel puțin 5% și pe o rentabilitate a capitalului propriu (ROTE) de peste 6%. Anul acesta va fi marcat de o "punere în practică meticuloasă a planului nostru strategic", în special prin "îmbunătățirea eficienței operaționale", a precizat Slawomir Krupa.

Directorul general de la Societe Generale a mai promis că va reduce costurile cu 1,7 miliarde de euro până în 2026. Pentru a atinge această țintă, Krupa vrea să vândă mai multe active, inclusiv divizia de Securities Services (SGSS), divizia de finanțare de echipamente SGEF precum și subsidiarele Hanseatic Bank din Germania și Kleinwort Hambros din Marea Britanie.

Recent, Societe Generale a confirmat că intenționează să elimine 900 de posturi de la sediul central din Paris printr-un program de plecări voluntare.

Conform raportului financiar al băncii din primul semestru din 2023, Societe Generale are aproximativ 52.000 de angajați în Franța și aproximativ 112.000 la nivel mondial. 

Recent, Societe Generale a anunțat că a angajat JP Morgan pentru vânzarea BRD.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
banca