Superbet își pregătește extinderea globală, din Europa până în SUA și Asia. „Vrem ca soarele să nu apună niciodată asupra Imperiului Superbet!”

Superbet își pregătește extinderea globală, din Europa până în SUA și Asia. „Vrem ca soarele să nu apună niciodată asupra Imperiului Superbet!”

Johnny Hartnett

scris 27 ian 2022

Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, pregătește o extindere la nivel global, după ce afacerea și-a dublat dimensiunea anul trecut, pe fondul unui val de jocuri de noroc online în timpul pandemiei de coronavirus, intenționând să se extindă în Europa și Canada, în perioada imediată.

Planurile cu orizont mai lung includ lansarea operațiunilor în SUA, precum și pe piețele asiatice, anunță CEO-ul Johnny Hartnett.

Superbet a înregistrat anul trecut venituri de 1 miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) și un profit de peste 200 de milioane de euro.

Investitorii străini pariază pe România CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

„Vrem o situație în care, în cele din urmă, soarele să nu apună niciodată asupra Imperiului Superbet”, spune Hartnett, într-un interviu acordat de la București pentru Bloomberg. „Oriunde în lume unde există o piață reglementată a jocurilor de noroc, vrem să fim acolo!”

Tot mai multe țări reglementează jocurile de noroc online, ceea ce impulsionează industria la nivel global. Piața globală a jocurilor de noroc ar putea crește la 140 de miliarde de dolari până în 2028, potrivit unui raport al Grand View Research.

El spune că Blackstone va ajuta extinderea și nu exclude vânzarea de acțiuni într-o ofertă publică inițială.

Profit.ro a anunțat recent că omul de afaceri Sacha Dragic, fondatorul Superbet, vizează crearea și dezvoltarea unui nou broker pe piața de capital din România, sub conducerea Mihaelei Bîciu, fostul CEO al Tradeville.

Noul proiect, derulat prin vehiculul de investiții D Craig Holding, al lui Sacha Dragic, este în faza de recrutare pentru pozițiile-cheie ale unor experți. Totodată, prioritare sunt dezvoltarea și calibrarea noii platforme de trading.

Numărul investitorilor de la Bursa de Valori București (BVB) este într-o continuă creștere mai ales pe fondul pandemiei, când românii au cheltuit mai puțin. Dobânzile depozitelor bancare fiind real negative, inflația ridicată, oamenii caută randamente mai bune pentru banii economisiți. Potrivit datelor Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI) și Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), numărul de investitori se ridica în septembrie 2021 la 74.436, cu aproape 13.200 mai mulți decât în septembrie 2020.

Grupul Superbet a depășit valoarea de 2,5 miliarde de euro. În 2019, americanii de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, au devenit acționari minoritari în Superbet, iar în 2021 a marcat cea mai mare tranzacție făcută de o companie românească în afara țării – achiziția celui de-al treilea jucător din piața belgiană de betting&gaming.

GRAFIC Bursa, la a 3-a ședință consecutivă de corecții. Volume bune, mai ales pe acțiunile Băncii Transilvania. Reapar „3 ciori negre” CITEȘTE ȘI GRAFIC Bursa, la a 3-a ședință consecutivă de corecții. Volume bune, mai ales pe acțiunile Băncii Transilvania. Reapar „3 ciori negre”

În noiembrie 2017, Superbet a devenit primul operator străin autorizat să opereze în Polonia, cea mai mare piață din domeniul pariurilor sportive din Europa Centrală și de Est.

În România, compania are peste 1.200 de agenții și circa 3.500 de angajați.

Dragic deține în acest moment un portofoliu diversificat de investiții - în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest), dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează și D Moonshots, un fond de investiții de risc (Venture Capital) directe și indirecte.

În octombrie 2021, a anunțat lansarea unui nou proiect de investiții și în sectorul logistic alături de antreprenorul Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Industrial. Investiția va depăși 45 de milioane de euro în patru ani și va fi făcută prin D Craig Real Estate (divizia imobiliară a D Craig  Holding) al cărei CEO și partener este Anca Damour.

viewscnt
Afla mai multe despre
sacha dragic
superbet
broker