Parteneriat strategic între investitorul imobiliar Ionuț Dumitrescu și Sacha Dragic, fondatorul Superbet, pentru dezvoltarea de depozite în toată țara. Injecție masivă de capital. Vor ocupa locul 3 în piață. Nu sunt la prima colaborare

Parteneriat strategic între investitorul imobiliar Ionuț Dumitrescu și Sacha Dragic, fondatorul Superbet, pentru dezvoltarea de depozite în toată țara. Injecție masivă de capital. Vor ocupa locul 3 în piață. Nu sunt la prima colaborare
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 21 oct 2021

Omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, cunoscut pentru activitatea sa de antreprenoriat în consultanță și dezvoltări imobiliare, s-a asociat cu Sacha Dragic, fondatorul Superbet, în vederea dezvoltării unei rețele naționale de parcuri logistice cu o țintă de 500.000 de metri pătrați în 4 ani, suprafață care le-ar asigura astăzi locul trei în piață, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investițiile, aflate acum sub rezerva avizelor, pornesc cu o injecție de capital de 90 de milioane de euro, împărțită egal între cei doi antreprenori.

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză.

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Ulterior, strategia presupune extinderea accelerată inclusiv prin achiziții de terenuri de ordin similar, cu parcuri logistice din zona Europei Centrale și de Est.

Ionuț Dumitrescu nu este la prima colaborare cu Sacha Dragic. În calitatea sa de acționar al One United Properties și coordonator al diviziei de birouri a acestei companii, Dumitrescu a obținut un contract de închiriere cu Superbet în viitorul proiect One Cotroceni Park. Operatorul de pariuri sportive a lui Sacha Dragic a decis să își mute toate echipele într-un spațiu de 8.206 metri pătrați. Acesta este unul dintre cele mai mari contracte de închiriere semnate în acest an pe piața birourilor din România.

Grupul Superbet, fondat în 2008 de Sacha Dragic, este într-un proces amplu de extindere. Anul acesta, grupul românesc a cumpărat Napoleon Sports & Casino, unul dintre cei mai mari trei jucători de pe piața pariurilor sportive din Belgia, într-o tranzacție evaluată la 350-400 de milioane de euro, cea mai mare realizată vreodată de o companie românescă în afara țării. Anul trecut, Superbet a avut o cifră de afaceri totală de aproape 300 de milioane de euro.

FOTO Familia italiană Montipò, proprietara Ro Naturstein, reia două proiecte majore din polul imobiliar al milionarilor români, pe terenuri scoase la vânzare cu 20 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Familia italiană Montipò, proprietara Ro Naturstein, reia două proiecte majore din polul imobiliar al milionarilor români, pe terenuri scoase la vânzare cu 20 milioane euro

Ionuț Dumitrescu nu este la primul parteneriat strategic pentru dezvoltarea de spații logistice. În august 2019, el a început un parteneriat cu frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, care au preluat 70% din firma care dezvoltă parcul logistic Eli Park 1. Printre chiriașii acestui proiect, cu o suprafață de 50.000 de metri pătrați, se numără Arctic, Decor Floor, Dentotal, Mobilier 1 și Euro Games Techonology (un parener al Superbet). Retailerul de pantofi Kalapod și compania de tehnologie în domeniul jocurilor de noroc Novomatic au mai închiriat peste 7.000 de metri pătrați în acest proiect.

Frații Pavăl și Ionuț Dumitrescu au vândut, recent, parcul din Chitila către investitorul sud-african Fortress. Directorul executiv al companiei Fortress a anunțat, recent, o achiziție în valoare de 30 de milioane de euro pentru o proprietate în România.

Proprietarii Dedeman s-au asociat cu firma lui Dumitrescu și pentru dezvoltarea unui parc logictic de circa 65.000 de metri pătrați la Bacău, pe un teren de 13 hectare, și a unui proiect logistic de circa 54.000 de metri pătrați lângă fabrica Ford din Craiova, demersuri prezentate în exclusivitate de Profit.ro.

Reprezentanții Element Industrial au anunțat, în trecut, că fraților Pavăl le-a fost propusă extinderea colaborării și pentru proiectele pe care compania le pregătește în Târgoviște și Timișoara.

ROCA Investments preia integral Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România. Profit.ro a anunțat că ROCA va prelua afaceri de la antreprenori ajunși la vârsta pensionării CITEȘTE ȘI ROCA Investments preia integral Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România. Profit.ro a anunțat că ROCA va prelua afaceri de la antreprenori ajunși la vârsta pensionării

Ionuț Dumitrescu mai deține un teren în Târgoviște (aproape de fabrica Arctic din Ulmi), un lot de 10 hectare în Timișoara (centura de Nord spre Sânandrei) și alt teren peste drum de Eli Park 1, unde a început anul acesta construcția unor depozite cu o suprafață totală, la finalizare, de 72.000 de metri pătrați.

Antreprenorul Ionuț Dumitrescu și-a făcut un renume din afacerile imobiliare pe care le-a creat și vândut de-a lungul timpului. El a vândut în 2008 compania Eurisko, pe care a fondat-o alături de Gabriel Marchievici, grupului american CBRE, pentru circa 35 milioane de dolari. Ulterior s-a concentrat pe intermedierea vânzărilor de terenuri pentru marii retaileri internaționali și pe dezvoltare imobiliară. El a construit în 2009 clădirea de birouri HQ Victoriei, în suprafață de 9.000 metri pătrați, care în 2012 a fost vândută fondului grec de investiții Zeus Capital pentru circa 12 milioane de euro.

În 2015, a cumpărat de la producătorul de bere Heineken România terenul pe care a funcționat până în 2005 fabrica de bere Grivița din București, tranzacție evaluată la circa 15 milioane de euro. La un an diferență acesta a fost vândut dezvoltatorului lituanian Hanner pentru 5 milioane de euro. Noul proprietar vrea să facă aici un proiect mixt cu spații de birouri și locuințe. La începutul anului 2019, Ionuț Dumitrescu s-a retras din asocierea Forte Partners, care a dezvoltat complexul de birouri The Bridge, și s-a alăturat companiei One United, unde coordonează o divizie de birouri. Alături de omul de afaceri turc Omer Susli, a cumpărat cu 17,5 milioane de euro fostul sediu central al firmei de asigurări Generali, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro. În plus mai administrează clădirea North Gate din Pipera și a construit One Tower, într-o zonă centrală a orașului.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ionuț dumitrescu
sacha dragic