Tesla se apropie rapid de Audi după numărul vehiculelor vândute la nivel global

Tesla se apropie rapid de Audi după numărul vehiculelor vândute la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2024

Constructorul auto american Tesla Inc. s-a apropiat vertiginos anul trecut de una dintre cele mai renumite mărci germane de automobile, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Audi, marca premium din portofoliul grupului Volkswagen AG, a informat joi că anul trecut a vândut 1,89 milioane de vehicule, în creștere cu 17% comparativ cu 2022, devansând la limită producătorul american de automobile electrice Tesla, care a livrat 1,81 milioane de vehicule, scrie Agerpres.

 VIDEO CEO-ul Boeing, în lacrimi în timp ce spune că e nevoie de asumarea greșelilor CITEȘTE ȘI VIDEO CEO-ul Boeing, în lacrimi în timp ce spune că e nevoie de asumarea greșelilor

Anul trecut, Audi a livrat peste 178.000 de automobile complet electrice, creștere de 51% comparativ cu 2022. Pe lângă automobilele complet electrice, modelele Audi Q5 (332.000 unități), Audi A6 (267.000 unități) și Audi A4 (237.000 unități) au fost printre cele mai populare modele.

Chiar dacă producătorii germani încep să facă progrese în tranziția la automobilele electrice, vânzările lor sunt mici în comparație cu cele realizate de Tesla. Anul trecut, producătorul american a vândut mai multe vehicule complet electrice decât Audi, BMW și Mercedes-Benz împreună.

Însă, în ultima perioadă, creșterea spectaculoasă a Tesla a încetinit. În urmă cu un an directorul general Elon Musk le-a spus analiștilor că Tesla are potențialul de a produce două milioane de autovehicule în 2023, însă mai multe reduceri de prețuri nu au reușit să genereze suficientă cerere. Tesla a vândut mai multe vehicule decât se anticipa în trimestrul patru al anului trecut dar nu suficiente pentru a rămân în fața rivalului chinez BYD Co. în topul celor mai mari producători mondiali de automobile electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
audi
masini