VIDEO Lucrări reluate pe un lot din Autostrada A7, sunt montate grinzi

VIDEO Lucrări reluate pe un lot din Autostrada A7, sunt montate grinzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2024

Pe lotul 2 al Autostrăzii A7, Mizil-Pietroasele, au fost reluate lucrările, iar în acest moment se montează grinzile pe pasajul de la km 29. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța la finele anului trecut ”vești bune” pentru ultimul lot din Autostrada A7 care nu avea câștigător, respectiv bucata dintre Pietroasele și Municipiul Buzău, contractul putând fi acum semnat. Investiția se ridică la peste un miliard de lei, iar directorul CNAIR, Cirstian Pistol, afirmă că sunt șanse mari ca la finalul anului 2025 românii să circule pe autostradă de la Ploiești la Pașcani.

”Vești bune pentru ultimul Lot din Autostrada A7 care nu avea câștigător! Contractul pentru construcția ultimului Lotul dintre Pietroasele și Municipiul Buzău poate fi semnat! Până ieri nu au fost depuse contestații, de aceea, astăzi, CNAIR a solicitat Asocierii de constructori turci toate documentele necesare semnării contractului pentru execuția lucrărilor pe Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești- Buzău”, a anunțat ministrul Transporturilor.

DOCUMENT - TAROM ratează intrarea pe profit în 2024, ca și plata unei rate la ajutorul de stat. Planul Guvernului pentru a salva situația CITEȘTE ȘI DOCUMENT - TAROM ratează intrarea pe profit în 2024, ca și plata unei rate la ajutorul de stat. Planul Guvernului pentru a salva situația

Sorin Grindeanu anunță că acest lot are o valoare de aproximativ 1,09 miliarde lei (fără TVA) și urmează să fie construit în 20 de luni, finanțarea lucrărilor urmând a se face prin PNRR, scrie News.ro.

”Licitația pentru construcția Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești- Buzău (secțiune a A7) a fost lansată în data de 26.05.2021. Până la desemnarea definitivă a câștigătorului, rezultatul licitației a fost contestat de 3 ori”, a mai transmis ministrul.

La rândul său, directorul CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că au fost demarate procedurile administrative pentru semnarea ultimului lot al A7.

”Acum pot spune că sunt șanse mari ca la finalul anului 2025 românii să circule pe autostradă de la Ploiești la Pașcani, 320km! (...) Constructorii turci au la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza construcția celor 13,9 km dintre Pietroasele și Municipiul Buzău”, a scris Pistol.

Potrivit acestuia, lucrările pe lotul 1, Dumbrava – Mizil (21 km.), au ajuns la un stadiu fizic de 34%, iar pe lotul 2, Mizil – Pietroasele (28,35 km.), la 29,5%.

”Ambele loturi trebuie finalizate și deschise circulației până la finalul anului 2024. De asemenea, constructorul român care construiește autostrada de la Buzău la Pașcani (255,7 km) este mobilizat corespunzător în șantiere, astfel încât poatw să respecte termenele contractuale de finalizare a lucrărilor, anul 2024, respectiv 2025”, a mai transmis Pistol.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada a7
ministrul transporturilor