Uber pierde din nou licența de operare în Londra. Infracțiune descoperită pe mai multe curse

Uber pierde din nou licența de operare în Londra. Infracțiune descoperită pe mai multe curse
scris 25 nov 2019

Autoritățile londoneze au refuzat luni să prelungească licența de operare a Uber, ceea ce pune sub semnul întrebării viitorul companiei americane pe această piață, notează Bloomberg.

Uber are la dispoziție 21 de zile pentru a contesta decizia autorității londoneze de transport și poate continua operațiunile până la o decizie a instanței.

Transport for London (TfL) este îngrijorată, în special, de o vulnerabilitate a aplicației Uber care permite șoferilor neautorizați sau suspendați să își încarce fotografiile în conturi și să transporte, astfel, pasageri. Această infracțiune a fost descoprită în cazul a 14.000 de curse. Unele curse au fost efectuate de șoferi ale căror licențe fuseseră revocat, iar o cursă a fost realizată chiar de un șofer care fusese penalizat pentru distribuirea de imagini indecente ale unor copii.

"O problemă esențială identificată este aceea că o schimbare în sistemele Uber a permis șoferilor neautorizați să încarce fotografii personale în conturile altor șoferi Uber. Acest lucru le-a permis să transporte pasageri ca și cum ar fi fost șoferi licențiați, ceea ce s-a întâmplat în cel puțin 14.000 de cazuri", au declarat reprezentanții TfL.

România, cea mai importantă piață din regiune pentru Herman Miller: Construcțiile de birouri sunt în plină expansiune, companiile se mută la București pentru costuri mai mici și angajați calificați CITEȘTE ȘI România, cea mai importantă piață din regiune pentru Herman Miller: Construcțiile de birouri sunt în plină expansiune, companiile se mută la București pentru costuri mai mici și angajați calificați

O licență pe două luni acordată Uber de TfL expiră astăzi, viitorul celor 45.000 de șoferi licențiați care lucrează pentru Uber în Londra fiind incert. Cea mai recentă licență temporară fusese acordată pentru a acorda TfL timpul necesar să analizeze schimbările în felul în care Uber operează.

În septembrie 2017, Transport for London (TfL) a refuzat că acorde companiei din Silicon Valley o licență de operare pe termen de cinci ani, pentru că nu raportează în mod corespunzător fapte penale grave și nu verifică șoferii,

Ulterior, Uber a obținut, în iunie 2018, o nouă licență de operare în Londra, dar doar pe termen de 15 luni, un judecător constatând că serviciul de transport oferit prin intermediul aplicației de smartphone-uri a făcut schimbările necesare.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
londra
tfl
uber londra
licenta uber
operatiuni uber londra