Unul din șefii Airbus se așteaptă la cel puțin 15.000 de concedieri

Unul din șefii Airbus se așteaptă la cel puțin 15.000 de concedieri
scris 5 oct 2020

Grupul Airbus se află sub presiune pentru a realiza planul de reducere a costurilor deoarece perspectivele se deteriorează pentru industria aviatică, a afirmat directorul operațional Michael Schoellhorn într-un interviu acordat publicației financiare Handelsblatt, transmit Reuters și Bloomberg.

Planul grupului aeronautic european de a renunța la 15.000 de angajați pe plan global este "nivelul minim a ceea ce va trebui să facem", a declarat Schoellhorn, adăugând că firma nu are în prezent planuri de extindere a programului, scrie Agerpres.

Uber ia în calcul preluarea Free Now, care deține și aplicația clevertaxi.ro CITEȘTE ȘI Uber ia în calcul preluarea Free Now, care deține și aplicația clevertaxi.ro

Industria aviatică se confruntă cu un declin semnificativ din cauza efectelor epidemiei. Companiile aeriene globale se luptă să supraviețuiască și apelează la ajutorul statului, în urma restricțiilor impuse pentru a stopa pandemia. De asemenea, operatorii aerieni reduc comenzile de avioane sau renunță la achiziții.

Airbus, companie care are aproximativ 135.000 de angajați la nivel global, a anunțat la finele lunii iunie că intenționează să elimine 15.000 de locuri de muncă până la finele verii 2021, dintre care o treime în Franța, pentru a face față reducerii călătoriilor cu avionul.

Compania discută cu sindicatele în legătură cu măsurile de restructurare, iar Schoellhorn a precizat că este încă prea devreme să fie exclude concedierile forțate.

În pofida presiunilor cu care se confruntă industria aviatică, registrul de comenzi al Airbus este în mare parte intact, cu anulări limitate, a declarat Schoellhorn, adăugând că firma nu intenționează să închidă fabrici din Germania.

Și directorul general Guillaume Faury afirma luna trecută că Airbus va încerca să-și reducă costurile fără a recurge la concedieri forțate, dar nu poate garanta că ele nu vor avea loc.

"Este o criză existențială. Afacerea noastră riscă să intre în colaps dacă nu adoptăm măsurile adecvate. Le vom lua. Situația este atât de serioasă și ne confruntăm cu atît de multe incertitudini, că nu cred că cineva poate garanta că nu vor fi concedieri obligatorii dacă nu ne adaptăm la situație, mai ales dacă efectele negative persistă. Pe de altă parte, vrea să spun clar că avem multe de făcut și vom face tot ce este posibil să evităm concedierile", a dat asigurări șeful Airbus.

Airbus este lider global în aeronautică, spațiu și servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro și a avut 135.000 de angajați. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
concedieri