Vânzările de automobile electrice au scăzut în iulie pentru prima dată, după ce China a redus subvențiile

Vânzările de automobile electrice au scăzut în iulie pentru prima dată, după ce China a redus subvențiile
scris 3 sep 2019

Vânzările globale de automobile electrice au scăzut pentru prima dată în istorie în luna iulie a acestui an, după ce China a redus subvențiile acordate pentru achiziționarea de automobile electrice, o dovadă a influenței pe care o are sprijinul Guvernului asupra pieței automobilelor electrice, transmite Bloomberg.

Potrivit unui raport publicat marți de firma de consultanță Sanford C. Bernstein, un număr de aproximativ 128.000 de autoturisme electrice au fost vândute la nivel global în luna iulie 2019, în scădere cu 14%. Vânzările de automobile electrice au scăzut în China și America de Nord, dar au crescut în Europa, scrie Agerpres.

Bloomberg: Comoară îngropată într-un colț uitat al Europei. Serbia poate avea cele mai mari rezerve de litiu din Europa CITEȘTE ȘI Bloomberg: Comoară îngropată într-un colț uitat al Europei. Serbia poate avea cele mai mari rezerve de litiu din Europa

Ritmul de creștere a vânzărilor de automobile electrice în China, cel mai mare producător și totodată cea mai mare piață pentru vehiculele electrice, începe să încetinească, pe măsură ce reducerea subvențiilor guvernamentale, dar și încetinirea economică încep să influențeze deciziile de achiziție ale consumatorilor. Guvernul de la Beijing a decis să reducă subvențiile pentru achiziționarea de noi automobile electrice începând cu data de 26 iunie, în ideea de a-i încuraja pe constructori să se concentreze pe inovație.

Deși automobilele electrice nu reprezintă decât câteva procente din piața auto mondială, constructorii auto mizează pe acest segment pentru creșterea lor în viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
automobile electrice
subventii china