Vietnam Airlines cumpără 50 de avioane Boeing, tranzacție de 10 miliarde de dolari

Vietnam Airlines cumpără 50 de avioane Boeing, tranzacție de 10 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2023

Vietnam Airlines va semna un acord inițial pentru cumpărarea a aproximativ 50 de avioane Boeing 737 Max, într-o tranzacție evaluată la 10 miliarde de dolari, a informat Bloomberg News, citând persoane familiare cu problema.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Informația despre acord, care confirmă un articol al Reuters de săptămâna trecută, potrivit căruia Boeing plănuiește să vândă 50 din 737 MAX în Vietnam, a venit în timpul vizitei președintelui american Joe Biden la Hanoi, dumincă, arată news.ro.

GRAFIC Apple a pierdut aproape 200 miliarde dolari din capitalizare în două zile CITEȘTE ȘI GRAFIC Apple a pierdut aproape 200 miliarde dolari din capitalizare în două zile

Boeing și Vietnam Airlines nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Boeing a încheiat un acord cu compania Vietnam Airlines VietJet pentru vânzarea a 200 dintre avioanele sale 737 MAX.

Orban joacă tare: Ungaria a prezentat o ofertă oficială pentru achiziționarea participației majoritare în aeroportul Budapesta CITEȘTE ȘI Orban joacă tare: Ungaria a prezentat o ofertă oficială pentru achiziționarea participației majoritare în aeroportul Budapesta

Vietnamul a fost în 2022 a cincea piață de aviație din lume, în funcție de ritmul de dezvoltare, când a ridicat restricțiile de călătorie cauzate de COVID-19, potrivit Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA), care estimează că țara va deservi 150 de milioane de pasageri din transportul aerian, până în 2035.

Avioanele Boeing 737 Max au fost blocate în întreaga lume luni de zile, după două prăbușiri fatale produse în Indonezia și Etiopia în 2018 și 2019.

Avioanele au revenit în funcțiune de la sfârșitul anului 2020.

Italia vrea să privatizeze o parte din căile ferate și o bancă pentru a reduce deficitul bugetar CITEȘTE ȘI Italia vrea să privatizeze o parte din căile ferate și o bancă pentru a reduce deficitul bugetar

Vietnam Airlines a înregistrat o pierdere netă de 1.300 miliarde de dong (53,96 milioane de dolari) în al doilea trimestru al acestui an, al 14-lea trimestru negativ, au arătat situațiile sale financiare.

Transportatorul a spus că pierderile au fost provocate de creșterea prețurilor combustibililor și altor factori de risc financiar.

De asemenea, Boeing a purtat discuții cu autoritățile vietnameze, împreună cu alte companii de apărare din SUA, pentru o posibilă vânzare de echipamente militare, inclusiv drone și elicoptere.

Boeing, cu sediul în Arlington, Virginia, are șase furnizori în Vietnam și lucrează pentru a le crește capacitățile.

viewscnt
Afla mai multe despre
vietnam
boeing