Vivendi intenționează să preia Lagardere pentru a da naștere unui gigant media

Vivendi intenționează să preia Lagardere pentru a da naștere unui gigant media
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2021

Grupul francez de media Vivendi intenționează să lanseze o ofertă de preluare a rivalului Lagardere SA, dacă organismele de reglementare vor aproba preluarea participației deținute de fondul Amber Capital în cadrul Lagardere, o tranzacție care ar da naștere uneia din cele mai mari companii de media din Europa, informează Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit unui comunicat publicat miercuri, Vivendi a ajuns la un acord pentru preluarea celor 25,3 milioane de acțiuni deținute de Amber Capital la Lagardere, proprietarul unor active precum revista Paris Match și postul de radio Europe 1, la un preț de 24,10 euro pentru fiecare acțiune, scrie Agerpres.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Grație acestei tranzacții, participația deținută de Vivendi în capitalul Lagardere va trece de 30%, ceea ce înseamnă că în conformitate cu legislația franceză va trebui să facă o ofertă pentru restul acțiunilor. Un purtător de cuvânt de la Vivendi a spus că grupul se așteaptă ca organismele de reglementare să vadă avantajele unei combinări a celor două companii de media și în acest sens intenționează să lanseze o ofertă după ce tranzacția cu Amber Capital va fi aprobată.

Oferta de 610 milioane de euro lansată de Vivendi pentru acțiunile deținute de Amber Capital evaluează Lagardere la 3,4 miliarde de euro. Dacă această ofertă va fi aprobată de organismele de reglementare, Vivendi va ajunge să dețină 45% din capitalul Lagardere și 36% din drepturile de vot.

Într-un comunicat, grupul Lagardere s-a declarat "încântat" de planurile celor de la Vivendi de a prelua acțiunile deținute de Amber Capital, adăugând că boardul său își va exprima opinia cu privire o posibilă ofertă de preluare la momentul oportun.

"Această tranzacție confirmă respectul pentru integritatea grupului Lagardere și sprijinul oferit echipei sale manageriale", a informat compania.

Nordis Group a vândut peste 550 de proprietăți în acest an, în valoare de 53 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Nordis Group a vândut peste 550 de proprietăți în acest an, în valoare de 53 de milioane de euro

În ultima vreme, Vivendi și-a extins operațiunile din domeniul media, după preluarea activelor de publishing din Franța ale grupului german Bertelsmann SE și a unei participații de 9,9% la Prisa, proprietarul cotidianului spaniol El Pais. Vivendi are resursele financiare necesare pentru a putea continua să facă achiziții în condițiile în care săptămâna următoare ar urma să demareze operațiunea de separare de divizia de Universal Music Group, evaluată la 35 de miliarde de euro.

Grupul Lagardere a intrat în România în anul 1996, prin achiziționarea Radio Total Timișoara, redenumit ulterior Radio 21 Timișoara. În anul 1998, grupul a relansat rețeaua de Radio 21, iar în 1999 a obținut licența pentru prima rețea națională de radio comercial, Europa FM, care a început să emită în anul 2000. În anul 2007, Lagardere a achiziționat rețeaua de radio Deea, o parte din licențe fiind folosite pentru lansarea, în aprilie 2008, a rețelei Vibe FM.

În luna aprilie 2018, Lagardere a anunțat vânzarea unor posturi de radio din Europa de Est (România, Cehia, Polonia și Slovacia) grupului Czech Media Invest, cu suma de 73 milioane de euro. În România, grup ceh a cumpărat Radio Europa FM și Virgin Radio. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vivendi
lagardere