X, fosta Twitter, indicată de UE ca platformă principală de distribuire a informațiilor false

X, fosta Twitter, indicată de UE ca platformă principală de distribuire a informațiilor false
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 sep 2023
Compania X a lui Elon Musk, fosta Twitter, a fost numită platforma cu cea mai mare rată de distribuire a informațiilor false de către autoritățile europene. Totodată, Uniunea Europeană a îndemnat platformele din Silicon Valley să își sporească vigilența pentru a combate "războiul ideilor" din partea Rusiei.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat că platformele trebuie să acționeze înainte de alegerile naționale și europene de anul viitor.
Deficitul global de zahăr se va reduce grație recoltei mari de porumb din Brazilia CITEȘTE ȘI Deficitul global de zahăr se va reduce grație recoltei mari de porumb din Brazilia
"Aceasta este o armă de manipulare în masă, de milioane de euro, care vizează atât Rusia pe plan intern, cât și pe europeni și restul lumii. Platformele foarte mari trebuie să abordeze acest risc. Mai ales că trebuie să ne așteptăm ca Rusia să fie activă înainte de alegerile noastre europene", a declarat Jourova, citată de Bloomberg.
 
UE a publicat rapoarte privind modul în care fiecare dintre marile companii de tehnologie, inclusiv Facebook, Google și TikTok se descurcă în lupta împotriva dezinformării.
 
Majoritatea marilor platforme au convenit să colaboreze cu UE la un cod de conduită voluntar, care vizează stabilirea unor standarde industriale pentru verificarea faptelor și alte măsuri. Blocul comunitar a realizat, de asemenea, un proiect pilot pentru a evalua amploarea problemei.
 
"X, fostul Twitter, care nu se mai află sub incidența codului, este platforma cu cea mai mare proporție de postări false sau de dezinformare", a declarat Jourova.
 
"Proiectul pilot a arătat, de asemenea, că actorii de dezinformare au un număr semnificativ mai mare de urmăritori decât omologii lor care nu dezinformează și tind să se fi alăturat platformei mai recent decât utilizatorii care nu dezinformează", a adăugat aceasta.
viewscnt
Afla mai multe despre
musk
twitter
x
platforma x
stiri false
elon musk
rusia