Urmează vremuri grele pentru piața de HoReCa, mai ales din perspectiva prețurilor, unde „lucrurile au luat-o razna”.
Au existat zile în care importurile orare la orele de vârf, seara, au ajuns în apropierea capacității totale de import de care dispune infrastructura din România.
Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, din București, pregătește un program intens de investiții imobiliare, evaluat la câteva zeci de milioane de euro, în urma căruia vor fi construite un centru de cercetare, în spatele clădirii istorice a Facultății de Medicină, de lângă Spitalul Universitar, și un centru educațional, lângă hala Laminor din Sector 3, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
O firmă deținută indirect de frații Pavăl, fondatorii Dedeman, este aproape de startul lucrărilor de construcție la un proiect de parc fotovoltaic.
În document este menționat și riscul ca gazele din Han Asparuh să se ″reverse″ (overflow) în zonele economice exclusive din Marea Neagră ale țărilor vecine – România, Ucraina și Turcia.
Momentul este cum nu se poate mai prost pentru bugetul de stat, care va rămâne și fără sursa dedicată de finanțare a compensațiilor pentru plafonare.
Indicatorul privind încrederea în economia românească (ESI) s-a menținut în noiembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani, pentru a doua lună la rând, pe fondul evaluărilor mai bune ale managerilor din sectorul comerțului și mai ales a creșterii optimismului consumatorilor înaintea alegerilor prezidențiale și parlamentare. Ultimul trimestru ar putea aduce o dinamizare a creșterii economice.
Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără un teren de la fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, care extinde proprietatea pe care funcționează din 2020 magazinul Dedeman din Lugoj, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Impredictibilitatea a devenit cel mai predictibil lucru pentru economia României și nu doar în contextul de față. Sistemul bancar și-a învățat însă lecția în urma crizelor prin care a trecut începând cu anul 2008, se află într-o poziție bună și este pregătit să depășească orice situație.
Producătorul rus de aplicații antivirus Kaspersky a decis să închidă subsidiara din România, potrivit datelor Profit.ro.