California a contestat în instanță tarifele vamale ale lui Donald Trump, statul condus de democrați considerând că președintele american nu le poate institui fără aprobarea Congresului, informează AFP.
Autoritatea Vamală și de Protecție a Frontierelor din SUA (CBP) pare să contrazică afirmațiile președintelui Donald Trump privind veniturile zilnice obținute din noile sale tarife comerciale, transmite CNBC.
Secția Curții de Apel din Paris care se ocupă de dosarele de extrădare a dispus miercuri eliberarea lui Paul al României și plasarea sa sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara, informează AFP.
Orange Romania și Vodafone Romania au depuse oferte pentru furnizarea unor servicii aferente Sistemului Integrat de Acces Mobil pentru aparatul central și alte unități subordonate Ministerului Afacerilor Interne (MAI), contractul fiind estimat la 39,97 milioane de lei, fără TVA, pentru 3 ani.
Proprietarii de locuințe s-ar putea să achite tarife mai mari în cazul polițelor obligatorii, cunoscute și sub denumirea de PAD.
Guvernanții nu au învățat din lecțiile crizei din 2009-2010 și din acordurile cu FMI care au echilibrat ulterior, cu măsuri de austeritate, finanțele statului, astfel că au adus România acum în situația de a avea nevoie, din nou, de măsuri pentru corecterea dezechilibrelor ample, în special al celui bugetar. "România va avea o curbă de sacrificiu, nu peste mult timp", a declarat Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, prezent la emisiunea Proiect de țară: România, la Prima News.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dictat amenda și în baza unor norme interne care, din cauza felului în care fuseseră formulate și aprobate de conducerea instituției, ieșiseră din vigoare de câteva luni bune la data constatării faptelor sancționate.
Impunerea tarifelor vamale în SUA de către administrația Trump a creat un grad de incertitudine pe piețele financiare, spune, la Maratonul de Educație Financiară aflat la ediția a VI-a, Radu Puiu, Research analyst în cadrul XTB România.
Suma de 800 lei a unui voucher de vacanță va fi încărcată pe cardul aferent imediat ce beneficiarul semnează declarația pe proprie răspundere că va cheltui o sumă corespunzătoare din fonduri proprii, a precizat ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Bogdan Ivan. Beneficiarii vor trebui să achite și un impozit și contribuții sociale de 160 lei pentru voucher, astfel că valoarea netă a unui voucher va fi de 640 lei. Cei care au folosit voucher-ul nu vor trebui să facă diovadă plății, aceasta fiind verificată prin sistemul e-factura al ANAF.
Aproape toți angajații Serviciului de Apărare Digitală din SUA vor demisiona luna viitoare.