Cu o capacitate de 10.100 de locuri și o suprafață de 37.207 mp, Complexul Sportiv Corvinul 1921 din Hunedoara care va fi construit în locul vechiului stadion din municipiu, va respecta standardele FIFA și UEFA, fiind dotat cu nocturnă, ecran gigant și tabele de scor electronice. Complexul va include sală de box, săli de forță, vestiare moderne, cabinet medical, restaurant, birouri și zone de evenimente și promenadă, iar valoarea totală a investiției este de 313,78 milioane lei (62,75 milioane euro).
Patru societăți de proiect deținute în proporții egale de către compania de stat Complexul Energetic Oltenia (CEO), cel mai mare producător de energie pe cărbune din România, și OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței, gaze și carburanți din țară, totodată producător de energie electrică, controlat de austriecii de la OMV, au semnat tot atâtea contracte de inginerie, achiziții, proiectare și construcție de parcuri fotovoltaice, pe amplasamentele depozitelor de zgură și cenușă și ale haldelor miniere din cadrul Complexului, relevă date analizate de Profit.ro.
Arena multifuncțională care va fi construită în locul stadionului Dinamo are o valoarea avizată de Guvern la 854,5 milioane lei (circa 171 milioane euro), iar durata de execuție a noului proiect ar urma să fie de circa 2 ani și jumătate. Antreprenorul declarat câștigător este asocierea Bogart SRL & ACI Cluj SA & DICO și Țigănaș Birou de Proiectare SRL & UTI Cconstruction and Facility Managament SRL.
ING Bank transmite un nou mesaj clienților, anunțând că, între 10 și 25 aprilie, dublează fiecare sumă donată prin Home’Bank.
Educația financiară trebuie începută la vârste fragede, astfel încât copiii să-și însușească și dezvolte, prin joc și metode interactive și atractive, informațiile și abilitățile care să îi ajute ulterior, în viața de adult, în gestionarea corectă a bugetelor personale sau chiar începerea unui business, a declarat, la Maratonul de Educație Financiară, organizat de Profit.ro TV, Virginia Oțel, Director Comunicare Corporativă Garanti BBVA.
Guvernul a aprobat alocarea sumei de 50 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară, în vederea suplimentării bugetului Autoritătii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor pentru a întări capacitatea nationalã de prevenire, control si combatere a bolilor la animale, in special a febrei aftoase.
După minimul de 2956.24 USD/uncie din 7 aprilie, aurul a revenit puternic, aliniindu-se cu dinamica pozitivă a indicelui Dow Jones. Și acesta din urmă a marcat un minim local de 36611 USD tot pe 7 aprilie, după care a reluat creșterea constantă, închizând sesiunea de ieri la 40368,96 USD. Evoluția similară a celor două active susține ideea unei repoziționări strategice a capitalului global în fața riscurilor macro și geopolitice.
Guvernul a aprobat în ședința de astăzi prelungirea mai multor licențe de concesiune pentru exploatare de perimetre cu zăcăminte miniere din România care urmau să expire luna aceasta, cele mai importante vizând resurse minerale locale de uraniu, aur și minereuri polimetalice.
În perioada iunie 2024 – decembrie 2024, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF au desfășurat o acțiune de control asupra unui operator economic ce activează în domeniul lucrărilor de construcții, cu sediul în municipiul București.
Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) și facultative (Pilonul III) vor putea aloca până la 10%, respectiv 15% din active în fonduri mutuale deschise, de la 5% în prezent, conform schimbărilor anunțate anterior de Profit.ro și aprobate acum de Guvern.