Romcarton se împrumută la BCR pentru a construi o fabrică de carton de 27,5 milioane euro în Popești-Leordeni

Romcarton se împrumută la BCR pentru a construi o fabrică de carton de 27,5 milioane euro în Popești-Leordeni
scris 9 ian 2017

Romcarton București, unul dintre cei mai mari producători de ambalaje din carton ondulat din România, parte a grupului francez Rossmann, va investi 27,5 milioane euro în construcția unei noi fabrici de carton în Popești-Leordeni (județul Ilfov), banii provenind dintr-un împrumut de la BCR.

Astfel, Romcarton va contracta un împrumut în sumă totală de până la 29,6 milioane euro, din care 27,5 milioane euro vor fi folosiți în scopul finanțării cheltuielilor legate de lucrările de construcție a proiectului constând în dezvoltarea și operarea unei fabrici pentru producerea de carton în Popești-Leordeni, jud. Ilfov, iar restul pentru achiziția de echipamente noi și a relocării altor echipamente, plata TVA în legătură cu costurile bugetate ale proiectului și refinanțarea  facilitaților de overdraft existente și finanțarea capitalului circulant.

Compania deține în prezent o fabrică în București, pe bulevardul Theodor Pallady.

Vrancart a primit undă verde de la Consiliul Concurenței pentru achiziția Rom Paper, producătorul brandului Mototol CITEȘTE ȘI Vrancart a primit undă verde de la Consiliul Concurenței pentru achiziția Rom Paper, producătorul brandului Mototol

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, în 2015 Romcarton a avut o cifră de afaceri de 142,4 milioane lei (32 milioane euro), cu 3% mai mare față de anul anterior, și un profit net de 3,2 milioane lei (720.000 euro).

Pentru 2016, producătorul estima o cifră de afaceri de 140,2 milioane lei (31,5 milioane euro), similară celei din 2015, și un profit net de 3 milioane lei, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli al companiei. Romcarton are circa 300 de angajați.

Romcarton a fost achiziționată în 1991 de grupul francez Rossmann, care a preluat în 1997 și Ambro Suceava.

Rossman deține 25 de fabrici, din care 22 în Europa și trei în Africa, cu o capacitate de producție de 500.000 tone de carton ondulat și 300.000 tone hârtie. În 2015, grupul francez a avut o cifră de afaceri de 483 milioane euro, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Printre concurenții Romcarton pe piața locală se numără Vrancart Adjud, Ecopack Ghimbav (Brașov) și Dunapack Sf. Gheorghe (Covasna).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
romcarton
investiție
fabrică