Luxemburgul devine a opta țară europeană afectată de scandalul ouălor contaminate cu Fipronil

Luxemburgul devine a opta țară europeană afectată de scandalul ouălor contaminate cu Fipronil
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2017

Luxemburgul s-a alăturat listei cu țări europene afectate de scandalul ouălor contaminate cu Fipronil, au arătat teste efectuate într-un supermarket și la producători de alimente la care sunt folosite ouă, relatează RTBF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ducatul devine astfel a opta țară europeană unde au fost vândute ouă contaminate, scrie News.ro.

Guvernul a anunțat că „ouă contaminate au fost scoase la vânzare pe piața luxemburgheză” în supermarketurile Aldi și Cactus. Ce nu s-a vândut deocamdată, a fost restras.

Percheziții la ferma de porci deținută de fiul lui Dragnea, în dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste 9 milioane euro. Luna trecută, Profit.ro a anunțat că acesta și-a trecut ferma pe acțiuni la purtător CITEȘTE ȘI Percheziții la ferma de porci deținută de fiul lui Dragnea, în dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste 9 milioane euro. Luna trecută, Profit.ro a anunțat că acesta și-a trecut ferma pe acțiuni la purtător

Supermarketuri din Germania, Olanda, Belgia, Suedia și Elveția au retras milioane de ouă de pe rafturi, după ce s-a aflat că ar fi contaminate cu Fipronil, o substanță potențial periculoasă pentru oameni.

Fipronil este folosit în produsele veterinare pentru a combate puricii, păduchii și căpușele. Însă UE interzice folosirea sa pentru tratarea animalelor destinate consumului uman, precum găinile.

În cantități mari, insecticidul este considerat „cu un grad moderat de periculozitate” și poate afecta rinichii, ficatul și tiroida oamenilor, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Potrivit primelor informații ale anchetei, substanța toxică a fost introdusă în fermele avicole de o companie olandeză, Chickfriend, pentru tratarea păduchilor roșii, un parazit care afectează găinile.

Alte țări europene - precum Austria, Polonia, Portugalia, Bulgaria și România - au anunțat că efectuează analize, în pofida faptului că niciun ou importat în mod direct în acest țări nu este contaminat, potrivit agențiilor de securitate alimentară.

În Elveția, marii distribuitori au retras din vânzare ouă importate din țările afectate, cu titlu preventiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
luxemburg
oua
fipronil