Tarom introduce două zboruri săptămânale între Arad și București, fiind primele curse permanente ale aeroportului arădean din ultimii ani

Tarom introduce două zboruri săptămânale între Arad și București, fiind primele curse permanente ale aeroportului arădean din ultimii ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2018

Tarom va opera două curse săptămânale între Arad și București, îndepând cu 1 decembrie, conform unui anunț făcut, miercuri, de parlamentarii PSD de Arad și ministrul Apărării, Mihai Fifor, informație care a fost confirmată ulterior de conducerea aeroportului local. Acestea vor fi primele curse permanente de pasageri din ultimii aproape patru ani, după ce Wizz Air și-a anulat zborurile pe ruta Arad – Milano.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Tarom va opera curse Arad - București, de la 1 Decembrie. Vestea bună am primit-o în această dimineață, la întâlnirea dintre parlamentarii PSD Arad și directorul general al Tarom, Werner Wolf. Este încununarea unor demersuri pe care le facem de luni de zile, alături de colegii parlamentari PSD Arad și un prim pas pentru repunerea Aradului pe harta transportului aerian din România. Vom avea două curse Tarom pe săptămână, Arad - București și retur. Începând cu 1 decembrie, ziua de suflet a tuturor românilor, Aradul, Capitala Politică a Marii Uniri de la 1918, va fi din nou la înălțime”, au anunțat, miercuri, parlamentarii PSD de Arad, dar și ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Informația a fost confirmată pentru News.ro de managerul aeroportului local, Ovidiu Moșneag.

ANALIZĂ Piața mașinilor second-hand din import a scăzut cu 8% în primele nouă luni CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața mașinilor second-hand din import a scăzut cu 8% în primele nouă luni

Aeroportul Arad nu a mai avut curse regulate din primăvara anului 2015, când Wizz Air s-a retras, compania operând pânã atunci pe ruta Arad - Milano (Bergamo). Ulterior, și operatorul de curse cargo DHL a renunțat la zborurile de pe pista localã.

Aeroportul deține o aerogarã modernã, finalizatã în primãvara anului 2016, când a fost inaugurat un terminal nou, pentru plecări, care a costat aproape două milioane de euro.

În vara anului 2017, două mari agenții de turism au lansat zboruri sezoniere (în perioada iunie - septembrie) între Arad și Antalya, de două ori pe săptămână, fiind transportați turiști care au cumpărat vacanțe de o săptămână în destinația turcească.

Astfel, dacă în anul 2016 aeroportul arădean înregistra doar 381 de pasageri, în 2017, după introducerea curselor turistice, au fost înregistrați 11.202, din care 10.830 au provenit din zborurile către Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
arad
bucuresti