O aeronavă Blue Air care circula pe ruta Cluj - Dublin a aterizat de urgență la Bratislava

O aeronavă Blue Air care circula pe ruta Cluj - Dublin a aterizat de urgență la Bratislava
scris 31 oct 2018

O aeronavă Blue Air care circula pe ruta Cluj - Dublin a aterizat de urgență la Bratislava, miercuri, comandantul suspectând o depresurizare a cabinei. Au fost activate măștile de oxigen, compania pregătind o altă aeronavă cu echipaj care să preia pasagerii.

”Aeronava tip Boeing 737-800 ce opera zborul 0B3755, pe ruta Cluj - Dublin, a decolat conform orarului de zbor la ora 10.10 (ora României), iar după aproximativ o oră de zbor comandantul a solicitat aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, pentru efectuarea de verificări suplimentare. Astfel, în jurul orei 11.40, aeronava a aterizat în condiții normale pe Aeroportul Bratislava (Slovacia)”, a anunțat, miercuri, compania Blue Air, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, decizia comandatului a fost luată ca măsură de precauție, în urma activării unor senzori la bordul avionului YR-BMP, care au indicat o posibilă depresurizare a cabinei, scrie News.ro.

Utopia continuă în Parlament: Guvernul este obligat prin lege să construiască Autostrada Unirii, de peste 300 kilometri, în 4 ani, plus un pod nou peste Prut CITEȘTE ȘI Utopia continuă în Parlament: Guvernul este obligat prin lege să construiască Autostrada Unirii, de peste 300 kilometri, în 4 ani, plus un pod nou peste Prut

”Echipajul a informat pasagerii cu privire la această situație și au activat măștile de oxigen conform procedurilor standard. Aceștia au fost cooperanți cu personalul navigant. La această oră, compania Blue Air pregătește o altă aeronavă cu echipaj care să preia pasagerii și să-i transporte către destinația lor. De asemenea, compania le asigură asistență și refreshments (mâncare și băuturi)”, se mai arată în document.

Potrivit companiei, ”situația nu a pus în niciun moment în pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului”, aeronava urmând a fi supusă verificărilor tehnice.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
dublin
bratislava