BEI împrumută Electrica cu 90 de milioane de euro pentru modernizarea rețelei și implementarea contoarelor inteligente

BEI împrumută Electrica cu 90 de milioane de euro pentru modernizarea rețelei și implementarea contoarelor inteligente
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 ian 2022

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă o finanțare de 90 de milioane de euro grupului Electrica pentru modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, implementarea contoarelor inteligente și accelerarea utilizării energiei regenerabile în România. Banii reprezintă ultima tranșă din împrumutul pe termen-lung de 210 milioane euro acordat operatorului de distribuție a energiei electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Noile investiții vor contribui la conectarea la rețea a peste 180.000 de noi consumatori, creșterea capacității rețelei și îmbunătățirea fiabilității și calității aprovizionării cu energie electrică.

Lira sterlină s-a apropiat de maximul ultimilor doi ani față de euro CITEȘTE ȘI Lira sterlină s-a apropiat de maximul ultimilor doi ani față de euro

"Cea mai recentă finanțare din partea Băncii Europene de Investiții va permite Grupului Electrica să înlocuiască activele învechite, să răspundă mai bine nevoilor de energie ale celor 3,8 milioane de consumatori, prin instalarea de contoare moderne și, totodată, să accelereze tranziția către o economie verde în România”, a declarat Corina Popescu, CEO Electrica.

Împrumutul în valoare de 90 milioane de euro oferit de BEI, pe o perioadă de 15 ani, reprezintă a doua tranșă a finanțării de 210 milioane euro pentru susținerea programului ambițios de investiții în infrastructura energetică, de 300 de milioane de euro. Planul de investiții va sprijini consolidarea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice, inclusiv modernizarea și realizarea de noi linii electrice, construirea și dezvoltarea stațiilor electrice și instalarea de componente pentru automatizarea rețelei în toată România.

Programul de investiții al grupului Electrica, de 300 de milioane de euro, include investiții noi în județele Prahova, Dâmbovița, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Satu Mare, în modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice, reducerea pierderilor de energie și îmbunătățirea fiabilității generale a rețelei.

Extinderea rețelei va permite conectarea a peste 180.000 de noi consumatori și va facilita, în anii următori, o utilizare pe scară mai largă a energiei din surse regenerabile în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
bei
finantare bei
imprumut bei
electrica
contoare inteligente