Comisia Europeană a aprobat preluarea IHS Markit de către S&P Global, cu unele condiții

Comisia Europeană a aprobat preluarea IHS Markit de către S&P Global, cu unele condiții
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 oct 2021

Comisia Europeană a aprobat, cu unele condiții, tranzacția prin care furnizorul de informații pentru companii S&P Global urmează să preia IHS Markit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

IHS Markit a agreat vânzarea diviziei Oil Price Information Service (OPIS), care ar urma să fie vândută către News Corp și Dow Jones. S&P Global va renunța, la rândul său, la o serie de linii de business în domeniul datelor financiare.

EXCLUSIV Băncile, după restricțiile CNSU - CEC dă de înțeles că nu poate limita accesul clienților fără certificat verde, deși e prevăzut. BT avertizează \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Băncile, după restricțiile CNSU - CEC dă de înțeles că nu poate limita accesul clienților fără certificat verde, deși e prevăzut. BT avertizează "efecte adverse și neprevăzute", România fiind puternic dependentă de numerar

În august, News Corp, proprietarul Wall Street Journal, a agreat preluarea furnizorului de date și analize pentru industria petrolului Oil Price Information Service, cu birou și în România, în schimbul a peste 1,1 miliarde dolari.

Tranzacția dintre S&P Global și IHS Markit a fost agreată anul trecut. S&P Global a convenit să plătească 44 de miliarde de dolari, sub formă de acțiuni, pentru preluarea IHS Markit, tranzacție care va crea o nouă mega-companie de servicii de date, care va sevi Wall Street și lumea corporativă.

Tranzacția a venit după un acord de 27 de miliarde de dolari convenit de London Stock Exchange Group pentru preluarea furnizorului de date financiare Refinitiv de la grupul Blackstone și Thomson Reuters, compania mamă a Reuters News.

viewscnt
Afla mai multe despre
ihs markit
s&p global
opis