CONFIRMARE Danezii de la Scan Global Logistics intră pe piața locală: România devine un centru logistic pentru Europa de Est

CONFIRMARE Danezii de la Scan Global Logistics intră pe piața locală: România devine un centru logistic pentru Europa de Est
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 4 apr 2023

Compania daneză Scan Global Logistics (SGL), furnizor de servicii de transport și logistică, cu venituri anuale de peste 3 miliarde de dolari și circa 3.300 de angajați, preluată recent în portofoliul CVC Capital Partners Fund, a anunțat oficial intrarea pe piața din România, confirmând informațiile transmise anterior de Profit.ro.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

“SGL a decis să intre pe piața din România pentru consolidarea prezenței în regiunea EMEA, ca parte a strategiei noastre ambițioase de dezvoltare. România permite o poziționare strategică, țara fiind un centru logistic pentru țările din Europa de Est. În plus, mulți dintre clienții noștri internaționali sunt prezenți în România și dorim să ne asigurăm că putem oferi servicii optime clienților internaționali, în toate zonele geografice”, a anunțat compania.

România este o piață cu o creștere accelerată și potențial foarte mare, fiind pe cale să devină un centru logistic pentru Europa de Est în special pentru țări ca Bulgaria și Moldova, potrivit sursei citate.

EXCLUSIV e-Mobility Rentals s-a dus la Londra pentru a atrage 5 milioane de euro, cu plan de extindere inclusiv pe piețele vest-europene CITEȘTE ȘI EXCLUSIV e-Mobility Rentals s-a dus la Londra pentru a atrage 5 milioane de euro, cu plan de extindere inclusiv pe piețele vest-europene

Amplasarea biroului local al SGL la București are avantajul unei relative apropieri de portul Constanța și asigură o conexiune cu aeroportul din Budapesta, hub aerian important pentru partea de vest a României.

“SGL se axează deja pe verticale industriale în care România este bine reprezentată din punct de vedere al potențialului, cum ar fi: industria auto, tehnologia, industria farmaceutică și asistența și ajutorul umanitar”, notează compania.

Pentru început, SGL va avea în România o echipă formată din 12 angajați din industria logistică, condusă de Adrian Pali (fost chief commercial officer la Cargus), și va ajunge la peste 20 de angajați până la sfârșitul anului.

EXCLUSIV Duster 3 - dezvăluit mai devreme CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Duster 3 - dezvăluit mai devreme

Din 2017, Scan Global Logistics a semnat circa 30 de achiziții pe piața internațională și și-a propus acum să ajungă, în câțiva ani, la venituri de peste 5 miliarde de dolari.

Cu sediul central la Copenhaga, Scan Global Logistics are venituri anuale de peste 3 miliarde de dolari și circa 3.300 de angajați, furnizând servicii de transport și logistică în 150 de locații din 45 de țări, pentru clienți din domenii precum retail, automotive, farma și fashion.

În februarie, Scan Global Logistics a anunțat că CVC Capital Partners Fund VIII a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al companiei, de la un grup de investitori condus de AEA Investors Small Business Private Equity.

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Sancțiuni anti-Rusia: Statul român a blocat un an în portul Constanța mii de tone de minereu de titan ″suspecte″. Acum riscă să plătească daune de milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO&FOTO Sancțiuni anti-Rusia: Statul român a blocat un an în portul Constanța mii de tone de minereu de titan ″suspecte″. Acum riscă să plătească daune de milioane de euro

Scan Global Logistics a raportat o creștere anuală medie de 33% începând cu anul 2017, din dezvoltare organică și peste 30 de achiziții, printre care Pioneer (Australia) și unele activități ale Post Nord (Suedia), Werner Global Logistics, Grupo Contesa și BC Dispatch.

Totodată, Scan Global Logistics și-a început activitatea, în perioada menționată, pe noi piețe, respectiv în Polonia și Cehia, dar și în Cambodgia, Togo și Africa de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
scan global logistics lansare