EXCLUSIV FAN Courier, liderul pieței - Un nou hub logistic în regiunea Transilvaniei

EXCLUSIV FAN Courier, liderul pieței - Un nou hub logistic în regiunea Transilvaniei
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 29 mar 2022

FAN Courier, liderul pieței de curierat, a cumpărat 8 hectare de teren pe centura Sibiului, în zona Șura Mică, pentru a-și construi cel de-al patrulea hub logistic de pe piața locală. Valoarea tranzacției se ridică la circa 2 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Încă nu știm ce suprafață va avea hub-ul. Trebuie să vedem întâi care sunt regulile de construcție, să facem PUZ-ul, PUD-ul. Mai durează ceva. Anul acesta e posibil să deschidem licitațiile pentru construcție”, a declarat Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier, pentru Profit.ro. 

Compania mai deține hub-uri logistice în Cluj-Napoca și Ștefănești, județul Ilfov, aflate în diferite stadii de dezvoltare, dar și în Brașov, care a fost extins anul trecut cu încă 2.500 de metri pătrați. 

Tot anul trecut, compania și-a extins operațiunile în Republica Moldova, ca parte a strategiei de dezvoltare în Europa Centrală și de Est. 

Grupul petrolier chinez Sinopec are în plan pentru 2022 cea mai mare investiție de capital din istoria sa CITEȘTE ȘI Grupul petrolier chinez Sinopec are în plan pentru 2022 cea mai mare investiție de capital din istoria sa

FAN Courier a devenit, în 2006, liderul pieței românești de curierat, în prezent deservind peste 55.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 7.500 de angajati și colaboratori și a unei flote auto de aproximativ 4.400 de autovehicule.

Afacerile companiei au depășit în 2020 pragul de 1 miliard de lei, un avans de peste 27% față de anul anterior, ca urmare a creșterii activității generate de pandemie, în timp ce anul trecut creșterea a fost mult mai mică, de circa 5%.

Pentru 2022, pe fondul conflictului militar de la graniță și a inflației ridicate, care au temperat apetitul pentru consum al românilor, FAN Courier estimează că afacerile se vor menține la un nivel similar cu cel de anul trecut, deși inițial planurile companiei prevedeau o creștere cu până la 15%. 

Compania nu va face însă rabat de la investiții, alocând în jur de 20 de milioane de euro pentru continuarea dezvoltării operațiunilor și extinderea capacităților de depozitare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fan courier
hub sibiu fan courier
felix pătrășcanu
curieri