FOTO Ciolacu și Rafila s-au dus la TeraPlast

FOTO Ciolacu și Rafila s-au dus la TeraPlast
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2022

Fabrica TeraPlast din Bistrița a primit vizita unei delegații, în fruntea căreia s-a aflat ăreședintele Camerei Deputaților, liderul PSD Marcel Ciolacu, însoțit, printre altele, de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

 

Oficialii au fost primiți de membri ai conducerii executive TeraPlast, iar în cadrul întâlnirii s-a discutat despre oportunitățile și provocările din mediul de afaceri românesc, în special pe piața construcțiilor și a materialelor reciclate, și despre avantajele dezvoltării firmelor cu capital românesc. Un accent a fost pus pe problemele apărute în contextul actual complex, marcat de creștere a costurilor cu materiile prime, stres în lanțurile de aprovizionare, tensiune în piața energetică și lipsa forței de muncă.

CEC Bank, al treilea an consecutiv cu rezultate record. \ CITEȘTE ȘI CEC Bank, al treilea an consecutiv cu rezultate record. "Călătoria continuă, lansăm noi produse online."

Delegația a vizitat și fabrica de ambalaje flexibile biodegradabile din parcul industrial TeraPlast din Sărățel, recent pusă în funcțiune, o unitate care beneficiază de cele mai noi tehnologii în domeniu, cu un grad ridicat de automatizare. Proiectul a avut o valoare totală de 11,8 milioane de euro și a fost cofinanțat prin schema de ajutor de stat.

FOTO Ciolacu și Rafila s-au dus la TeraPlast


„Ne bucurăm să vedem interesul real al factorilor de decizie pentru dificultățile întâmpinate de producătorii români și deschiderea pentru soluții de rezolvare a problemelor noastre. Într-o societate matură trebuie să existe un dialog permanent între stat și mediul privat, o cooperare mutual benefică, iar rezultatul să fie dezvoltarea industriei românești și întărirea capitalului autohton” a declarat dl Alexandru Stânean, CEO TeraPlast. „Considerăm că investițiile publice și promovarea economiei circulare ar trebui să fie axe prioritare în programele legislative și de alocare a finanțării. Cu un sprijin consistent și bine direcționat, vor fi încurajate soluții românești, preferabile celor din import, iar companiile autohtone se vor dezvolta și vor deveni competitive pentru că au acest potențial” a mai spus Alexandru Stânean.

În ultimii trei ani, Grupul TeraPlast a derulat investiții de 211 milioane de lei, din care 187 milioane de lei au fost proiecte la care a beneficiat cofinanțare prin schema de ajutor de stat. Sprijinul din partea statului s-a ridicat la 93 de milioane de lei, ceea ce reprezintă jumătate din finanțarea proiectelor vizate. În aceeași perioadă, Grupul a contribuit la bugetul de stat cu taxe și impozite în valoare totală de peste 240 milioane de lei.

Aceste investiții duc la crearea a 250 de noi locuri de muncă. Conform prevederilor în vigoare, Grupul va rambursa ajutorul de stat prin taxe și impozite suplimentare pe care le va plăti în cinci ani de la operaționalizarea investițiilor.

FOTO Ciolacu și Rafila s-au dus la TeraPlast


Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut pentru a treia oară consecutiv nota maximă, 10.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
marcel ciolacu