Sanofi cumpără o companie de biotehnologie cu 2,2 miliarde dolari. Compania vrea să investească masiv în inovație, însă acest lucru îi aduce și critici

Sanofi cumpără o companie de biotehnologie cu 2,2 miliarde dolari. Compania vrea să investească masiv în inovație, însă acest lucru îi aduce și critici

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 ian 2024
Sanofi a agreat să cumpere compania americană de biotehnologie Inhibrx pentru suma de 2,2 miliarde de dolari, ceea ce aduce în portofoliul producătorului francez de medicamente o potențială terapie pentru o tulburare genetică care afectează plămânii și ficatul.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
 
Sanofi vrea să se concentreze pe medicamente inovatoare și să își reducă dependența de un medicament de succes pentru astm.
Groupama, devenit liderul pieței după falimentul City Insurance și Euroins: Perioada recentă ne-a arătat încă o dată cât de aproape de noi este uneori neprevăzutul CITEȘTE ȘI Groupama, devenit liderul pieței după falimentul City Insurance și Euroins: Perioada recentă ne-a arătat încă o dată cât de aproape de noi este uneori neprevăzutul

Directorul general Paul Hudson a anunțat o nouă eră de cercetare și dezvoltare de ultimă oră în cadrul companiei, imitând rivali precum Novartis și Roche Holding. Tranzacția se încadrează în eforturile companiei de a consolida portofoliul Sanofi cu noi medicamente promițătoare în domenii precum imunologia și bolile rare.

Hudson se confruntă cu presiuni pentru a demonstra că planul său ca Sanofi să cheltuiască semnificativ mai mult pentru dezvoltarea de medicamente în următorii ani este tactica corectă. Planul a înfuriat unii acționari și a șters aproximativ 25 de miliarde de dolari din valoarea de piață a companiei.
 
Deși acțiunile s-au redresat de atunci, acestea nu și-au revenit complet.
 
Tranzacția va spori probabil cheltuielile de cercetare ale Sanofi, deoarece medicamentul experimental numit INBRX-101 trece abia în faza de testare clinică intermediară, ceea ce înseamnă că este departe de a ajunge pe rafturile farmaciilor.
viewscnt
Afla mai multe despre
sanofi
inhibrx
biotehnologie
inovatie
inovare farma
cercetare