Tranzacție nouă pe piața automatelor de cafea din România - Concernul austriac café+co își vinde business-ul local

Tranzacție nouă pe piața automatelor de cafea din România - Concernul austriac café+co își vinde business-ul local
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 25 sep 2023

Vending Zone, care operează brandul O’Fresh, principalul furnizor român de servicii de vending, cafea și apă pentru clienții business, cumpără business-ul café+co Timișoara de la concernul austriac café+co International Holding, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Café+co deține o rețea de automate cafea.

EXCLUSIV Germanii de la Elektrokontakt vor produce cablaje pentru industria auto din Europa într-un sat din județul Mureș. Investiția inițială - 25 milioane de lei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Germanii de la Elektrokontakt vor produce cablaje pentru industria auto din Europa într-un sat din județul Mureș. Investiția inițială - 25 milioane de lei

Intrat în România în 2007, brandul café+co a avut în 2020, ultimul an raportat pentru Timișoara, afaceri de 2,3 milioane lei și o pierdere de circa 510.000 lei, cu 13 angajați.

Grupul austriac café+co International Holding este prezent în 12 tări din Europa, cu circa 73.000 automate.

Recent, Integral Venture Partners, fond de private equity și growth equity axat pe Europa Centrală și de Est, care la finele anului trecut a investit în Medima Health, rețea națională de clinici medicale, specializată în imagistică și radiologie, a încheiat un acord definitiv pentru achiziția unui pachet majoritar de acțiuni la brandul O’Fresh, principalul furnizor român de servicii de vending, cafea și apă pentru clienții business.

În urma tranzacției – care cuprinde tranșe de capital primar și secundar – Integral va apărea ca acționar majoritar al companiei alături de cei doi co-fondatori și de directorul executiv, care vor rămâne, pentru continuitate, co-investitori.

Recent a mai fost semnată o tranzacție pe piața automatelor de cafea din România - VEZI DETALII AICI

EXCLUSIV FOTO Fostul ministru Radu Berceanu pregătește construcția unei noi fabrici de avioane. Vrea să facă și drone. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fostul ministru Radu Berceanu pregătește construcția unei noi fabrici de avioane. Vrea să facă și drone. "Dacă îmi cere cineva acum un avion..."

Investiția Integral în O’Fresh vine în contextul în care, la sfârșitul anului 2021, fondul a investit și în Breaktime, principalul operator de servicii de apă, vending și cafea de pe piața bulgară.

Sprijinit de Integral ca noul său investitor majoritar și sub conducerea continuă a directorului său executiv în exercițiu și cu arhitectura actuală a personalului, O'Fresh va urmări să-și accelereze pătrunderea pe piață și să-și extindă acoperirea clienților finali corporativi, urmărind, de asemenea, consolidarea sectorului țintit prin căutarea selectivă de a achiziționa (sau semnarea de parteneriat cu) operatori locali.

Fondat în 2008, O'Fresh are peste 3.500 de vendomate și circa 60.000 consumatori zilnic.

Compania operatoare, Vending Zone, deținută până acum de Mihai Ungureanu și un fond înregistrat în Cipru, a avut anul trecut, cu 158 de angajați, afaceri de 64,4 milioane lei și un profit de 3 milioane lei, conform datelor analizate de Profit.ro.

EXCLUSIV FOTO Fondatorii One United se asociază cu Dan Șucu, Augustin Oancea, Iustin Paraschiv și Valentin Vișoiu și cumpără un avion privat care poate efectua zboruri directe în Dubai CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fondatorii One United se asociază cu Dan Șucu, Augustin Oancea, Iustin Paraschiv și Valentin Vișoiu și cumpără un avion privat care poate efectua zboruri directe în Dubai

În octombrie, Evolving Europe Principal Investments I (Integral Venture Partners), a investit în Medima Health, rețea națională de clinici medicale, specializată în imagistică și radiologie, alături de actualul acționar majoritar Morphosis Capital.

Tranzacția a inclus o infuzie de capital pentru a accelera extinderea rețelei Medima și o achiziție directă de acțiuni care facilitează un exit parțial pentru Morphosis. Integral Venture va deține 36% din acțiuni, iar Morphosis va avea 48%, restul aparținând fondatorilor.

Morphosis Capital a preluat în toamna anului 2020 pachetul majoritar al companiei.

CONFIRMARE Tranzacție în IT: Americanii de la DataArt intră în România. Planuri de dezvoltare la Cluj CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție în IT: Americanii de la DataArt intră în România. Planuri de dezvoltare la Cluj

Integral Venture Partners este sprijinit de investitori instituționali internaționali, inclusiv Fondul European de Investiții (FEI), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, și își acoperă piețele-țintă din centrele pe care le are în Londra, Budapesta și Belgrad.

În prezent, portofoliul de investiții al Integral include Codecool, LuminoChem, Breaktime, Walter, Econic One, Ontotext și Borcad. 

Medima a marcat prima investiție în România a fondului Integral Venture Partners.

viewscnt
Afla mai multe despre
cafea
vending