Deși raportează afaceri în creșteri, dezvoltatorul cartierelor Greenfield și Luxuria din București a vândut anul trecut 328 de locuințe, pentru suma de 219,4 milioane lei.
Valoarea deținerilor imobiliare ale Allianz, unul dintre cei mai mari investitori din Europa, a scăzut cu 7,7% în 2024, ajungând la 53,9 miliarde de euro, potrivit datelor publicate vineri, citate de Reuters.
ROCA Industry, primul holding industrial din România, specializat în materiale de construcții, deținut de ROCA Investments, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri la nivel cumulat de 602 milioane lei, conform raportului anual preliminar.
Pe fondul unor în afaceri în ușoară scădere, furnizorul de tâmplărie din aluminiu Alumil Rom Industry a suferit și la nivelul profitabilității.
Construcții Erbașu, unul dintre cei mai mari constructori români - deținut de antreprenorul Cristian Erbașu, construiește o sală polivalentă în Tulcea.
Compania de investiții Solida Capital, deținută de familia libanezo-belgiană Nesr, care gestionează conglomeratul Webcor Group, a anunțat achiziția clădirii de birouri Victoria Center de la Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), care mai deține în România furnizorul de electricitate EVRYO, fostul CEZ, informație anunțată anterior în exclusivitate de Profit.ro. Acesta este primul pas al investitorului pe piața imobiliară românească.
Antreprenorul Dan Cearnău (34 de ani), co-fondator al unei companii americane care facilitează accesul la finanțări imobiliare prin tehnologia blockchain, pregăteșe actele aferente construirii unui centru de conferințe cu birouri și hotel în zona Expoziției a Bucureștiului, unul dintre punctele fierbinți de pe harta imobiliară a României, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Dreptul Uniunii Europene nu se opune plafonării comisionului agenției imobiliare la 4% din prețul de vânzare sau de închiriere, dar o astfel de măsură trebuie să fie însă proporțională în raport cu obiectivele legitime pe care urmărește să le atingă, a decis Curtea de Justiție a Uniunii Europene (UE).
Grupul Nordis, unul dintre cei mai mari dezvoltator din țară, a fost ocolit de controalele tematice ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, chiar dacă sectorul este printre cele mai controlate din țară, arată Dumitru Manțu, funcționar al CJPC Constanța. Manțu acuză chiar o protecție pentru Nordis, deși firma avut, în opinia sa, cele mai abuzive clauze din istorie și practici comerciale incorecte care au determinat clienții să plătească avansuri mari, de sute de milioane de lei în total, pentru apartamente pe care nu le-au mai văzut.
One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, raportează o cifră de afaceri preliminară de 1,4 miliarde de lei în 2024, un profit brut de 440,9 milioane de lei, în timp ce profitul net aferent anului trecut a ajuns la 381,4 milioane de lei.