Pe o fostă groapă de gunoi din Sibiu, zona dealul Dăii, va fi construit un parc fotovoltaic.
Producătorul național de energie hidro acordă un dividend cu randament de 6,6%.
Sphera Franchise Group inaugurează prima unitate din portofoliul său dotată cu panouri fotovoltaice, în urma unei investiții de aproximativ 1,2 milioane euro.
Prețurile petrolului au crescut, susținute de datele guvernamentale care arată scăderi semnificative ale stocurilor de țiței și carburanți în SUA, precum și de îngrijorările privind o posibilă reducere a ofertei globale, în contextul amenințărilor cu tarife impuse de SUA țărilor care cumpără petrol din Venezuela, transmite Reuters.
OMV Petrom a început transportul rutier de benzină către Ucraina, dintr-un terminal renovat din București, după ce până în prezent exporturile erau efectuate exclusiv pe cale feroviară.
Un procent de aproape 80% din produsele petroliere comercializate anul trecut în Republica Moldova, 748 mii tone din totalul de 948 mii tone, a provenit din România, în cazul benzinei procentul fiind practic de aproape 100%, conform analizei Profit.ro.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și cel mai mare furnizor concurențial pentru clienți finali, și-a redus cu 60%, anul trecut, veniturile nefacturate și, deci, neîncasate pe segmentul de furnizare, din cauza întârzierii emiterii și trimiterii facturilor către consumatorii din portofoliu.
Numărul prosumatorilor din România a crescut de 15 ori în ultimii trei ani, ajungând la 203.894 la finalul lunii ianuarie 2025. în ianuarie 2022, în România existau doar 13.874 prosumatori, cu o putere instalată de 88 MW.
Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, la care statul elen este cel mai mare acționar, cu peste 34% din capital, a raportat pentru anul trecut un profit net de 187,2 milioane euro, cu 62,1% mai mic decât cel din 2023 (494,2 milioane euro).
Grupul Hidroelectrica a înregistrat o scădere a rezultatelor operaționale și financiare în anul 2024, față de 2023, influențată în principal de condițiile hidrologice mai puțin favorabile, care au dus la o producție hidroenergetică redusă și au afectat volumul de energie disponibil pentru comercializare.