CONFIRMARE MET a cumpărat un proiect fotovoltaic de 52 MW de lângă București

CONFIRMARE MET a cumpărat un proiect fotovoltaic de 52 MW de lângă București
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2022

Grupul MET a cumpărat un proiect de parc fotovoltaic din România gândit să aibă o putere instalată de 52 MW și aflat într-un stadiu avansat de proiectare, materializându-și astfel intenția anunțată anterior în exclusivitate pentru Profit.ro, de a intra pe piața locală a producției de energie regenerabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

″Proiectul de 52 MW ar putea ajunge la stadiul de "ready-to-build" până în primul trimestru al anului 2023. MET a semnat un acord pentru achiziția companiei care deține drepturile pentru un proiect fotovoltaic de 52 MW. Proiectul, care poate ajunge la o producție de energie de aproximativ 82 GWh pe an - echivalentul consumului anual din circa 50.000 de gospodării – este amplasat în sudul României, în apropiere de București și ar putea deveni operațional în 2024″, a transmis grupul.

Kovesi pune ochii pe cei care încalcă sancțiunile contra Rusiei și pe fraude fiscale de miliarde CITEȘTE ȘI Kovesi pune ochii pe cei care încalcă sancțiunile contra Rusiei și pe fraude fiscale de miliarde

România este a patra piață unde MET Group preia proiecte de producție de energie din surse regenerabile, după tranzacții similare în Italia, Spania și Polonia.

MET a anunțat deja cumpărarea unui proiect fotovoltaic în Italia de 213 MW, în Spania a unui proiect aflat în etapa "ready-to-build" de 50 MW și, respectiv, a unui proiect de 60 MW în Polonia.

FOTO Circ la Ministerul Energiei cu taxarea prosumatorilor: Liderul AUR s-a urcat la pupitrul ministrului, care nu a mai vrut să vină, după care a început să îl caute CITEȘTE ȘI FOTO Circ la Ministerul Energiei cu taxarea prosumatorilor: Liderul AUR s-a urcat la pupitrul ministrului, care nu a mai vrut să vină, după care a început să îl caute

Proiectele din Italia vor fi gestionate prin Keppel MET Renewables AG, un joint-venture care are la bază parteneriatul strategic dintre MET și Keppel Infrastructure pentru identificarea de oportunități în Europa de Vest pe segmentul producției de energie din surse regenerabile.

Proiectul fotovoltaic din România se încadrează în strategia MET Group de dezvoltare a portofoliului european de pe segmentul regenerabile, reprezentând un pas important în atingerea obiectivelor grupului în acest sens, mai afirmă compania. La nivelul MET există o divizie specială pentru administrarea Activelor Verzi, care oferă expertiza necesară și sprijinul pentru implementarea strategiei pe segmentul regenerabile, obiectivul grupului fiind de a atinge un portofoliu verde de 2 GW până în 2026, devenind astfel jucător activ în tranziția energetică din Europa.

Un angajat la căile ferate se plânge că primește un salariu de 121.000 de euro pe an și nu face nimic CITEȘTE ȘI Un angajat la căile ferate se plânge că primește un salariu de 121.000 de euro pe an și nu face nimic

Subsidiara românească MET România Energy, un business cu rulaj de 2,46 miliarde lei și profit net de aproape 97 milioane lei anul trecut, este unul dintre furnizorii și traderii majori de energie și gaze din România, totodată unul dintre cei mai importanți importatori locali de gaze naturale. Compania este și furnizor de servicii energetice diverse.

MET Group a fost fondat în 2007 de Benjamin Lakatos, fost director al companiei petroliere naționale a Ungariei, MOL, și, potrivit presei maghiare, un apropiat al premierului de la Budapesta, Viktor Orban. În prezent, însă, încasările companiei de pe piața de origine, Ungaria, reprezintă mai puțin de 10% din veniturile sale totale. Grupul, înregistrat în Elveția, este controlat în prezent de către managementul său, cu o participație cumulată de 90%, restul fiind în posesia Keppel Infrastructure din Singapore. Anterior, controlul majoritar era exercitat de către fondatorul Lakatos.

MET deține subsidiare în 13 țări, având activități pe 27 de piețe naționale de gaze și 22 hub-uri energetice internaționale. În 2021, MET Group a raportat venituri consolidate de 18,1 miliarde de euro, în creștere de la 11,2 miliarde de euro cu un an în urmă.

viewscnt
Afla mai multe despre
met group
energie regenerabila
met romania
parc solar
achizitie parc fotovoltaic