Grupul farmaceutic sloven KRKA își crește vânzările în România

Grupul farmaceutic sloven KRKA își crește vânzările în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 nov 2021

Vânzările grupului farmaceutic sloven KRKA în România, cea mai importantă piață pentru companie în Europa de Sud-Est, au crescut în primele 9 luni cu 6% față de perioada echivalentă din 2020, la 47,1 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Vânzările de medicamente pe bază de prescripție medicală au rămas segmentul cel mai important și au înregistrat o creșetere de 10%.

Vaccinarea cu AstraZeneca - pregătită să fie sistată în România CITEȘTE ȘI Vaccinarea cu AstraZeneca - pregătită să fie sistată în România

Pe de altă parte, medicamentele fără prescripție au consemnat un ușor declin al vânzărilor pe piața locală.

În Europa de Sud-Est, vânzările au  crescut cu 8% și au însumat 164,2 milioane de euro. Printre țările din Europa de Sud Est pe care compania activează se mai regăsesc Bulgaria, Croația, Serbia, Macedonia, Albania, Muntenegru, Kosovo și Bosnia-Herțegovina.

KRKA produce medicamente generice pe care le comercializează în peste 70 de state la nivel mondial. Firma are centre de producție în Slovenia, Polonia, Rusia, Croația și Germania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
krka
sloveni
medicamente
vanzari krka
vanzari medicamente
farma