Vivre Deco vine cu obligațiunile la bursă. Primul business e-commerce care listează la BVB obligațiuni în euro

Vivre Deco vine cu obligațiunile la bursă. Primul business e-commerce care listează la BVB obligațiuni în euro

Monica Cadogan

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 9 apr 2020

Obligațiunile emise de Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de home&deco din Europa Centrală și de Est (ECE), intră vineri la tranzacționare pe Bursa de Valori București, la o lună după finalizarea plasamentului privat. În martie, compania a atras, printr-un plasament privat de obligațiuni, 3,5 milioane euro, cu scadență în 2025 și la o dobândă de 5,25%, confirmând informațiile anunțate din ianuarie de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La acel moment, Profit.ro a anunțat , cu mult înainte pe Profit Insider, că Vivre pregătește lansarea unei emisiuni de obligațiuni de 3-5 milioane euro, care să fie admise la tranzacționare în sistemul alternativ al Bursei de Valori București.

Acum, în cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 30.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de euro, la o dobândă între 4,5 și 5,5%.

Vivre Deco este tranzacționat sub simbolul VIV25E. Compania este primul business din sectorul e-commerce care listează la BVB obligațiuni denominate în euro. Fondurile atrase vor fi folosite pentru finanțarea dezvoltării companiei, în special prin investiții în instrumente de marketing, cu scopul extinderii bazei de clienți și a creșterii notorietății brandului, precum și prin investiții în tehnologie și automatizări.

În toamnă, compania a decis să contracteze de la Banca Transilvania un credit de 5 milioane de euro pentru acoperirea nevoilor curente de finanțare.

Șpagă pentru inspectori ANPC la mai multe restaurante asiatice din București. Dezvăluirile unei foste angajate CITEȘTE ȘI Șpagă pentru inspectori ANPC la mai multe restaurante asiatice din București. Dezvăluirile unei foste angajate

Compania, lansată în 2012 de mai mulți antreprenori locali, este prezentă pe nouă piețe din regiune - România, Bulgaria, Grecia, Croația, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia și Polonia.

Vivre Deco este controlată de Advisory Delta SRL, firma lansată de CEO-ul companiei, Monica Cadogan - 45%, Neogen, controlat de Călin Fusu- 50% și Vajda Andras Peter Nagy, product manager - 5%, potrivit www.termene.ro.

Retailerul a deschis în Slovacia un centru de procesare la finele anului 2018, investiția ridicându-se la un milion de euro.

EXCLUSIV Frații Cristescu, unii dintre cei mai puternici și discreți oameni de afaceri din România, pregătesc 6 centre comerciale. Reconversie de hale industriale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Cristescu, unii dintre cei mai puternici și discreți oameni de afaceri din România, pregătesc 6 centre comerciale. Reconversie de hale industriale

În 2018, afacerile Vivre Deco au avansat la 193,1 milioane de lei, de la 149,3 milioane de lei în anul precedent.

Profitul net a urcat de 4 ori, la 1,3 milioane de lei.

În 2019, Vivre Deco a înregistrat venituri de aproximativ 200 milioane lei, un profit operațional EBITDA de 7,1 milioane lei și un profit net de 3,4 milioane lei. 

Monica Cadogan, Fondator Vivre, a fost premiată de Profit.ro în 2016, pentru “Inovație în modelul de business”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vivre deco
banca transilvania
credit