Prof. univ. dr. avocat Răzvan Dincă, ales decan al Facultății de Drept din cadrul Universității București

Prof. univ. dr. avocat Răzvan Dincă, ales decan al Facultății de Drept din cadrul Universității București
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 feb 2020

La data de 19 februarie 2020, Senatul Universității din București a decis validarea domnului Prof. univ. dr. Răzvan Dincă în funcția de Decan al Facultății de Drept a Universității din București, pentru un mandat de 4 ani. Acesta îl înlocuiește pe domnul Prof. univ. dr. Flavius Antoniu Baias, care a exercitat funcția de decan timp de 12 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Deși a fost implicat în numeroase proiecte internaționale și profesor invitat la mai multe universități europene, Profesorul Dincă și-a desfășurat cariera academică de aproape două decenii în cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității București. Din anul 2012 a fost prodecan al acestei facultăți.

INTERVIU Alexandru Olănescu & Sandra Olănescu, Partners Cliza Law Office: Tinerețea nu este un impediment în a devenit Partneri într-una dintre cele mai dinamice societăți de avocatură CITEȘTE ȘI INTERVIU Alexandru Olănescu & Sandra Olănescu, Partners Cliza Law Office: Tinerețea nu este un impediment în a devenit Partneri într-una dintre cele mai dinamice societăți de avocatură

“Într-un mediu academic competitiv și dinamic, Facultatea de Drept trebuie să își întărească poziția de prim centru al excelenței academice în cercetare și formarea tinerilor juriști. Deși evoluțiile demografice creează o presiune de diminuare a numărului de candidați la programele universitare, deși în privința studenților de elită noi ne aflăm în concurență efectivă cu toate marile universități din Europa, deși integrarea europeană, dinamica economică și dezvoltarea tehnologică necesită în ritm mai rapid decât oricând adaptarea ofertei educaționale, toți acești factori de presiune pot fi transformați în oportunități. Comunitatea noastră academică are resursele de a răspunde adecvat acestor provocări; baza materială și documentară, calitatea excepțională a corpului didactic, dăruirea studenților noștri și prestigiul consolidat al Facultății ne vor permite ca și într-un  context  schimbător să rămânem cea dintâi facultate de drept a țării și să câștigăm în vizibilitatea noastră europeană”, a arătat Răzvan Dincă cu ocazia alegerii sale ca decan.

Domnul profesor Dincă este avocat coordonator al societății de avocați Răzvan Dincă & Asociații, înființată în 2012 împreună cu avocata Irina Speciac. În 2020, Răzvan Dincă & Asociații numără aproximativ 15 avocați care oferă consultanță și reprezentare în arii de practică ca dreptul proprietății intelectuale, arbitraj internațional, drept bancar, insolvență și dreptul concurenței, drept imobiliar și litigii comerciale.

Mulți dintre avocații societății Răzvan Dincă & Asociații urmează proiecte academice. Cu privire la împletirea activității de avocat și cariera universitară, noul decan al Facultății de Drept a declarat pentru legamarketing.ro: “Unul dintre punctele forte ale Facultății noastre în concurența cu alte facultăți din țară este că multe din cadrele noastre didactice, specialiști de înaltă ținută în domeniile pe care le predau, sunt și practicieni reputați în aceste domenii. Dreptul e știință aplicată; el formează comportamente și modele de acțiune; știința dreptului urmărește obiective pragmatice de construcție socială și de dezvoltare individuală. Prin urmare, îmbinarea dintre preocupările academice și cele practice este un mijloc necesar pentru validarea fiecăreia dintre cele două categorii de preocupări: un practician slab pregătit teoretic este lipsit de orientare și lucrează în orb, lăutărește; un teoretician fără preocupări practice rătăcește în speculații abstracte ce nu-și pot servi menirea pentru că nu pot hrăni funcția modelatoare a dreptului, o funcție socială activă. Inclusiv din experiența personală pot spune că, prin jertfa de timp pe care o pretind amândouă asupra acelorași 24 de ore ale unei zile, cariera universitară și cea de avocat nu se află în relații comode, însă, din punctul de vedere al calității a ceea ce faci, îngemănarea acestor preocupări contribuie la adevărul lor comun. Cred că pot fi un avocat mai bun pentru că sunt profesor. Și cred că pot fi un profesor mai bun pentru că sunt avocat.”

Material Legal Marketing

viewscnt
Afla mai multe despre
răzvan dincă
facultatea de drept