VIDEO Maratonul Profit.ro TV Economia Sustenabilă – Eduard Dumitrașcu, Președintele ARSC: Nu există dezvoltare economică bazată pe concepte de dezvoltare sustenabilă fără presiune civică. Va trebui să strângem cureaua

Maratoanele Profit.ro   
VIDEO Maratonul Profit.ro TV Economia Sustenabilă – Eduard Dumitrașcu, Președintele ARSC: Nu există dezvoltare economică bazată pe concepte de dezvoltare sustenabilă fără presiune civică. Va trebui să strângem cureaua

Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City (ARSC), spune, la Maratonul Economia Sustenabilă organizat de Profit.ro TV, că este necesară o prioritizare în ceea ce privește inițiativele de dezvoltare sustenabilă a României, dar și o mai mare responsabilitate cu privire la aceste proiecte.

Evenimentul, transmis în direct atât pe toate platformele Profit.ro, cât și la postul de televiziune Prima News, a fost organizat cu sprijinul Auchan, Hidroelectrica, Salt Bank, Transgaz

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

„Vorbim despre economia sustenabilă, despre foarte multe concepte care intră în economie, în comunitățile noastre, dar mai mult decât atât, ar trebui să înțelegem și ce anume să prioritizăm.

Urmărește-ne și pe Google News

Avem nevoie de responsabilitate în dezvoltarea comunităților noastre. Vorbim despre cum putem genera creștere economică pe termen lung, ceea ce este foarte important și cum să fim mult mai responsabili cu proiectele și comunitățile noastre”, mai spune acesta.

Evenimente
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
VIDEO Maratonul Profit.ro TV Economia Sustenabilă – Drăgoi, FINACON: Cheia este să accesăm finanțările care aduc cei mai mulți bani la bugetul local, nu toate proiectele; jonglăm cu multe farfurii CITEȘTE ȘI VIDEO Maratonul Profit.ro TV Economia Sustenabilă – Drăgoi, FINACON: Cheia este să accesăm finanțările care aduc cei mai mulți bani la bugetul local, nu toate proiectele; jonglăm cu multe farfurii

Eduard Dumitrașcu mai subliniază și că e necesar ca atât cetățenii țări, cât și autoritățile să înțeleagă ce înseamnă de fapt economia smart, sustenabilă.

„Ar trebui să valorificăm datele. Vorbim aici despre optimizarea serviciilor publice, ar trebui să reducem risipa, mă refer la energie, apă, apoi să punem accent pe eficientizarea spațiilor publice, proiectele de regenerare urbană. De asemenea, ar trebui să vorbim despre cum putem maximiza impactul social și economic pozitiv prin incluziune și prin participare civică, socială și economică.

Luând exemplu comunitățile smart, precum Cluj, Brașov, Iași, ne ducem în comunitățile noastre la nivel micro și începem, ușor, ușor, și creăm valoare și evident multiplicăm. Astfel,  putem vorbi despre o economie nouă, smart, care aduce plus valoare la nivel național”, precizează președintele ARSC, menționând totodată și cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale Agendei ONU 2030.

„Cu siguranță va trebui să strângem cureaua. Va trebui să învățăm să prioritizăm ce este important până la urmă pentru România, pentru comunitățile noastre la nivel de UE. Marele avantaj e că avem tehnologia de partea noastră”, adaugă acesta.

„Nu există politici publice, nu exista dezvoltare economică bazată pe concepte de dezvoltare sustenabilă fără presiune civică”, mai adaugă el.

viewscnt
Afla mai multe despre
eduard dumitrașcu
arsc