CONFIRMARE tranzacție: Platforma românească MEDIjobs.ro securizează prima sa investiție și indică o evaluare de peste 1 milion euro

CONFIRMARE tranzacție: Platforma românească MEDIjobs.ro securizează prima sa investiție și indică o evaluare de peste 1 milion euro

Familia Hagivreta

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 apr 2018

MEDIjobs, platformă de recrutare online în domeniul medical din România, a obținut în acest an prima sa finanțare și pregătește extinderea operațiunilor în toată țara, pentru a include cât mai multe spitale și clinici, compania fiind evaluată, după doi ani de activitate, la peste 1 milion de euro, relevă date transmise de companie. În luna februarie, Profit.ro a anunțat că Wargha Enayati, fondatorul rețelei de sănătate Regina Maria, a intrat în acționariatul MEDIjobs, cumpărând un pachet de 20% din acțiunile firmei care operează platforma. Tranzacția a fost semnată într-un context în care, în vara anului trecut, fondatorul MEDIjobs, George Hagivreta, spunea pentru Profit.ro că vrea să intre pe piețe din Europa și Statele Unite și caută în acest sens un investitor, Germania fiind una dintre ținte. Familia lui Enayati are afaceri în Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

MEDIjobs a fost fondat de familia Hagivreta, care va păstra restul de 80% din acțiuni.

“Am început demersurile de atragere a investiției în urma cu aproape 1 an. Nu a fost un proces simplu pentru că ne-am dorit să facem această tranzacție fără să reținem  echipa de la responsabilitățile zilnice, respectiv, recrutările pentru clienții MEDIjobs”, spune Catrinel Hagivreta, co-fondator și CEO al companiei.

Potrivit acesteia, anul trecut, compania a depășit previziunile financiare setate, angajând circa 150 de medici și asistenți medicali în București, Constanța și Cluj. În același timp, încasările primelor 3 luni ale anului acestui an sunt de circa 5 ori mai mari decât veniturile primelor 3 luni ale anului 2017, obiectivul fiind dublarea cifrei de afaceri a anului trecut.

MEDIjobs este prima platformă de recrutare online dedicată exclusiv domeniului medical, lansată în vara anului 2015, ulterior pe piața locală intrând și platforma HospitalJobs.

“Pentru 2018, ne-am propus să investim și mai mult în platformă și în eficientizarea modului în care se desfășoară procesele de recrutare în domeniul sănătății, prin integrarea unui soft de inteligență artificială în algoritmul de recomandare a ofertelor de carieră către candidați și prin dublarea numărului de angajați specializați în recrutarea medicală. De asemenea, dorim să ne extindem serviciile de recrutare și pentru diviziile administrative ale companiilor din domeniul pharma. Recrutarea în domeniul medical este un proces dificil; recruiterii medicali trebuie să identifice adesea într-un timp foarte scurt candidații de care au nevoie și să se asigure că sunt potriviti pentru un post, luând în calcul pregătirea lor profesională, personalitatea și aspirațiile de carieră”, spune și George Hagivreta, co-fondator și COO al MEDIjobs. 

Până în prezent, în platforma medijobs s-au inscris circa 17.000 de specialiști și aproximativ 730 de companii din domeniul medical.

În ultimul an, Enayati a investit în diferite afaceri, atât în domeniu medical, cât și pe alte nișe.

La începutul anului, Profit.ro a anunțat că Wargha Enayati a intrat într-un nou business, aducând în România afacerea din Germania a familiei sale cu covoare persane prin deschiderea pe piața locală a unei filiale a companiei FOTI Frankfurter Orient Teppich Import, unul dintre liderii pieței de covoare orientale din Europa, pe care o va controla personal.

Tranzacție - Un partener al lui Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție - Un partener al lui Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euro

Totodată, el a cumpărat Viața Medicală, săptămânalul comunității medicale din România, aflat în portofoliul MedicHub, după 1 an de negocieri, și a intrat și în acționariatul firmei care operează Docbook, prima aplicație din România pentru programări online la doctor.

În același timp, pregătește un complex de servicii medicale dedicat vârstnicilor, o investiție de 40 de milioane de euro.

După ce în 2015 a ieșit din acționariatul Regina Maria, rețea pe care a fondat-o cu peste 20 de ani în urmă, Wargha Enayati s-a dedicat policlinicilor sociale Regina Maria și a cumpărat publisherul Versa Media, specializat în comunicarea medicală și servicii de tip BTL, cu o cifră de afaceri estimată la 1,5 milioane euro în 2016.

Grupul elvețian Georg Fischer, cu vânzări de peste 3 miliarde euro, a semnat cumpărarea Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești, tranzacție anunțată în vară de Profit.ro CITEȘTE ȘI Grupul elvețian Georg Fischer, cu vânzări de peste 3 miliarde euro, a semnat cumpărarea Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești, tranzacție anunțată în vară de Profit.ro

Versa Media, actual Medichub, este cunoscută în piața medicală românească datorită publicațiilor medicale de specialitate precum: Medic.ro, Farmacist.ro, ORL.ro, Pediatru.ro, Ginecologia.ro, Gineco.eu, Psihiatru.ro, Infecțio.ro, Oncolog-Hematolog.ro, Practica Veterinară.ro și publicarea revistei Societății Române de Pneumologie.

Enayati a intrat anul trecut și în acționariatul companiei de servicii medicale de second opinion Intermedicas, cumpărând pachetul de 51% din acțiuni, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.

Tranzacția prin care fondul de investiții Advent și Wargha Enayati au vândut rețeaua Regina Maria către fondul Mid Europa Partners, de 145 milioane euro, a reprezentat atunci cea mai mare operațiune din istoria pieței de servicii medicale din România.

Ulterior ștacheta a fost ridicată, la finalul anului trecut grupul financiar ceh Penta Investments, prezent în România prin operatorul de jocuri de noroc Fortuna și farmaciile Arta, semnând contractul pentru cumpărarea A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, care deține rețeaua de farmacii Sensiblu și Punkt, precum și distribuitorul Mediplus, tranzacție evaluată la peste 300 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wargha
covoare
persane
enayati