Datoriile gospodăriilor americane se apropie de nivelul record de 14.000 miliarde dolari

Datoriile gospodăriilor americane se apropie de nivelul record de 14.000 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2019

Datoriile gospodăriilor americane au crescut în perioada iulie-septembrie 2019 pentru al 21-lea trimestru consecutiv, în condițiile în care mai multe gospodării au contractat credite pentru a cumpăra case sau pentru a-și refinanța actualele ipoteci, arată un raport publicat miercuri de Banca Rezervei Federale din New York, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit acestui raport, datoria totală a gospodăriilor americane a crescut cu 92 miliarde dolari, sau 0,7%, până la 13.950 miliarde dolari în trimestrul al treilea. Este vorba de o sumă mai mare cu 1.300 miliarde dolari față de precedentul record înregistrat în anul 2008, arată Agerpres.

Datoriile cu creditele ipotecare au crescut cu 31 de miliarde dolari până la 9.440 miliarde dolari. Au crescut de asemenea datoriile cu creditele pentru achiziționarea de automobile, cu cardurile de credit precum și datoriile aferente creditelor pentru studii.

VIDEO&FOTO A început producția Piranha 5 în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO A început producția Piranha 5 în România

Aproximativ 3% din credite sunt într-o situație gravă, respectiv creditele cu restanțe de peste 90 zile. Această problemă este deosebit de gravă în cazul creditelor pentru studii, unde 10,9% din credite, sunt într-o situație gravă, în creștere față de un nivel de 10,8% în trimestrul al doilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
america
datorii
banci