EXCLUSIV Surpriză: Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, va intra pe piața hotelieră

EXCLUSIV Surpriză: Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, va intra pe piața hotelieră
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 10 dec 2018

Omul de afaceri Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, unul dintre cei mai mari operatori de restaurante din România, se pregătește să intre pe piața hotelieră prin cumpărarea unor hoteluri de 3-4 stele în București. Petrescu este atras de hotelărie considerând-o o piață în creștere, cu potențial, în care poate opera cu mai puțini oameni decât în business-ul de restaurante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La începutul anului, cum a anunțat Profit.ro, Dragoș Petrescu și-a unit forțele cu alți oameni de afaceri puternici, printre care Cristian Țânțăreanu, care deține complexul rezidențial Paradisul Verde de lângă București, și Marian Alecu, fost Country Manager McDonalds România, pentru a construi în comuna Corbeanca, în Paradisul Verde, un complex de evenimente pe care îl indică drept cel mai spectaculos proiect în domeniu din nordul Capitalei, o investiție de aproximativ 10 milioane euro.

Acum, proprietarul grupului City Grill este interesat fie să cumpere hoteluri de 3-4 stele, doar în București, fie să preia managementul unor astfel de structuri de cazare.

EXCLUSIV Surpriză: Ovidiu Buluc, care și-a vândut afacerea Farmexim și Help Net, intră pe piața imobiliară printr-o tranzacție de peste 5 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză: Ovidiu Buluc, care și-a vândut afacerea Farmexim și Help Net, intră pe piața imobiliară printr-o tranzacție de peste 5 milioane euro

"Este un segment în plină dezvoltare și vor fi din ce în ce mai mulți turiști, pentru că România e o țară sigură și cu un cost relativ redus pentru vacanțe, e o țară neexplorată și se va deschide în continuare. Nu în ultimul rând, sunt interesat  de hotelărie pentru că este un business cu resurse umane reduse, un business în ospitalitate în care folosești mai puțini oameni decât în restaurant", a spus pentru Profit.ro omul de afaceri.

Chiar dacă este interesat de piața hotelieră, Petrescu nu are un plan referitor la numărul de hoteluri pe care ar vrea să le cumpere sau doar să le administreze în următorii ani. "Nu ne grăbim și așteptăm să găsim hoteluri bune pe care să le cumpărăm la prețuri realiste", a adăugat acesta.

Directorul City Grill estimează: Într-un an, în restaurantele românești vor fi peste 10.000 de angajați din afara UE, printre care nepalezi, filipinezi sau etiopieni, de 20 de ori mai mulți decât acum CITEȘTE ȘI Directorul City Grill estimează: Într-un an, în restaurantele românești vor fi peste 10.000 de angajați din afara UE, printre care nepalezi, filipinezi sau etiopieni, de 20 de ori mai mulți decât acum

Grupul de restaurante City Grill a înregistrat în primele șase luni ale acestui an o cifră de afaceri de 81 milioane lei, în creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului anterior, creștere determinată de contribuția spațiilor deschise anul trecut, precum și de investiții în reamenajarea unităților mai vechi.

Primele șase luni ale anului au fost marcate de investiția în reamenajarea interiorului restaurantului Pescăruș, un proiect în valoare de 300.000 euro, și de începutul lucrărilor la un proiect major de construcție a unui spațiu adițional restaurantului Hanu’ Berarilor – Casa Soare. Proiectul are un buget de 1.5 milioane de euro și presupune construcția unei săli de evenimente pentru 180 persoane, precum și a unui spațiu operațional pentru bucătărie. În primele luni, City Grill a inaugurat Trattoria Buongiorno Centrul Istoric și Trattoria Buongiorno Arena.

Grupul City Grill administrează în prezent 19 restaurante și cafenele, deschise sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill și City Café. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dragos petrescu
city grill
hoteluri